La panadera (I) Evolució d’un plat de cuina antiga i pare de les calderes i calderetes

Les panaderes són un dels plats tradicionals de la cuina menorquina, que a Mallorca es coneixen com aguiats o com a greixeres, i que es poden fer tant de carn, com de peix o sols de vegetals, verdures i llegums, on el protagonista actual és la patata.

Revisant el llibre de Fra Roger “Art de la Cuina”, vaig voler indagar el que ens hem demanat més d’una vegada. Perquè deim panadera a aquest plat si el que no du es pa? I aquí en vaig trobar algunes respostes, no sols en l’evolució d’aquest plat en el tema del plat, sinó també en la seva manera de preparar-lo i dels seus ingredients al segle XVIII, perquè la panadera tal i com la elaboram avui en dia, és ja una recepta que ens descriu Ballester. És al segon llibre d’Art de la Cuina, 

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *