La Menorca BTT, exemple del Govern per optar als premis European Natura 2000 Es valora la conciliació d'interessos entre promotors i participants i que minimitza els efectes per a zones de rellevància ambiental

La Volta a Menorca BTT, organitzada des del voluntariat per la Penya Ciclista Ciutadella, és l’exemple triat pel Govern de les Illes Balears en la seva candidatura amb Europarc Espanya, que ja ha estat declarada finalista, per optar als premis European Natura 2000. Açò, amb el projecte que titulen ‘Deportes en Natura 2000: reconciliando intereses en Menorca’, en la modalitat de Conciliació d’Interessos i pel fet que “concilia els interessos dels promotors i participants de la prova i minimitza els efectes perjudicials per a les zones de rellevància ambiental”. Al projecte s’avalua la 12ª Volta a Menorca BTT, la darrera que s’ha celebrat, en octubre de 2017, i que transcorre per nou espais de la Xarxa Natura 2000.

La Menorca BTT 2017 ja va ser informada sobre la base dels nous criteris tècnics, els quals va elaborar i aprovar la conselleria balear de Medi Ambient, Agricultura i Pesca per facilitar l’organització de curses de muntanya que transcorren dins l’àmbit dels espais de rellevància ambiental de Xarxa Natura 2000, que són els que han resultat finalistes amb l’exemple de l’esdeveniment organitzat per la Penya Ciclista Ciutadella. La candidatura, de fet, va ser presentada conjuntament amb la ‘Guía de buenas pràcticas para el desarrollo de carreras por montaña en espacios protegidos’ d’Europarc Espanya, en la qual es basen els criteris del Govern.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *