Un grup d’alumnes solidaris promou la construcció d’una escola a la Índia ICAPE és un programa impulsat i coordinat per l'Institut d'Innovació Empresarial (IDI)

Els alumnes d’Iniciació a l’Activitat Emprenedora i Empresarial de 4t d’ESO de l’IES Maria À. Cardona de Ciutadella s’han engrescat a participar en el projecte educatiu ICAPE, en l’especialitat de Joves Emprenedors Socials, en el qual creen i gestionen la nostra pròpia ONG. Després d’uns mesos de feina, ja tenen la Unió d’Alumnes Solidaris (UAS) creada i estan molt il·lusionats per arribar al seu objectiu: construir una escola a l’Índia (Dodagatta), una de les regions més pobres, en coordinació amb la Fundació Vicenç Ferrer.

Amb aquest objectiu han preparat diferents activitats per recaptar els doblers necessaris. Una d’aquestes activitats és l’organització d’un sorteig de dos lots de productes que han aconseguit gràcies a la donació que han fet diferents empreses i persones que han volgut aportar el seu granet d’arena en aquest projecte. Podeu consultar els premis i col·laboradors a la pàgina web que han creat expressament pel projecte https://uasolidaris.wixsite.com/onguas. Els alumnes volen agrair a tots els patrocinadors i col·laboradors la seva participació i volen aprofitar per, a través d’El Iris, fer una crida i animar a tothom qui vulgui i pugui a fer una aportació.

La pròxima activitat que estan preparant aquest grup de joves compromesos consistirà en un mercat solidari, en el qual hi participaran totes les escoles i instituts que han format part d’aquest projecte. Serà el proper 9 de maig a la plaça de la Catedral i en horari de matí (de les 9 a les 14 h).

Què és ICAPE?

ICAPE és el Pla integral d’Impuls de les Capacitats Emprenedores en Educació i és un projecte educatiu que impulsa els valors de la persona, les capacitats emprenedores i familiaritza els estudiants amb el concepte de responsabilitat social. L’objectiu general d’ICAPE és aconseguir que els alumnes millorin la seva capacitat de: treballar en equip, prendre decisions, planificar, assumir responsabilitats, comunicar-se, etc. ICAPE és un programa dissenyat perquè els alumnes arribin a assolir les capacitats emprenedores de manera real, posant en pràctica el concepte d’aprendre fent.

ICAPE és un programa impulsat de manera conjunta per la Conselleria d’Educació i Universitat i la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, que coordina l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI).

Els pilars dels programes que formen part d’Icape són:

– Conexió entre l’escola i l’entorn. Desenvolupament d’una experiència real.

– Metodologia basada en aprenentatge cooperatiu i en treball per projectes.

– Aprenentatge transversal i significatiu

– Contexte creatiu i lúdic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.