Ja es poden presentar obres a la 43ª edició del Premi Born de teatre La quarta edició de les Residències de Creació Teatral comença també el seu compte enrerra

El Premi Born de Teatre, que arriba a la seva 43ª edició, i també les Residències de Creació Teatral (en la seva 4ª edició), han començat ja el seu compte enrere i han obert el període de presentació d’obres i de projectes a concurs, que en els dos casos s’allargarà fins al 9 de juny proper. Les bases d’ambdues convocatòries han estat presentades aquestes dies per part del Cercle Artístic de Ciutadella, que és l’entitat organitzadora dels dos esdeveniments.

El guanyador del Born 2017 amb jurat, directius i convidats del Cercle. Foto Joan Antoni Gomila
El guanyador del Born 2017 amb jurat, directius i convidats del Cercle. Foto Joan Antoni Gomila

Qui vulgui optar al Premi Born de Teatre haurà de presentar els seus textos originals escrits en qualsevol de les dues llengües oficials de les Illes Balears: en català o en castellà. Cada autor pot participar-hi amb tantes obres com vulgui, sempre que no hagin estat publicades ni representades i que no hagin estat premiades abans ni durant el procés de selecció i fins al moment del veredicte del jurat. Qui no pot presentar-s’hi són el autors guanyadors de les tres darreres convocatòries, que en aquest cas són l’asturià Sergio Martínez Vila (que va endur-se el Premi en 2015 amb l’obra ‘La obediencia de la mujer del pastor’), el català Francesc Messeguer Aragall (guanyador en 2016 amb el text ‘Lear’) i el gallec Francisco Javier Suárez Lema, darrer dramaturg en obtenir aquest prestigiós guardó, en 2017 amb ‘Arde ya la yedra’.

Si bé el termini de presentació finalitza el 9 de juny, no serà fins al dissabte 20 d’octubre, en un lloc encara no anunciat (els darrers anys s’ha lliurat al Teatre de Calós de Ciutadella), quan es farà públic l’autor i l’obra guanyadors. El premi, a més a més de l’estatueta acreditativa, està dotat amb 14.000 € i l’edició del text guanyador en les quatre llengües oficials de l’Estat espanyol (català, castellà, gallec i euskera).

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.