Joventuts Musicals prepara un concurs per a joves pianistes menorquins

La Sala Torrent de l’antiga església del Socors de Ciutadella serà l’escenari on el proper dissabte 26 de maig hi tindrà lloc un estimulant Concurs per a joves pianistes, esdeveniment que ha convocat la Fundación Internacional para la Difusión de las Artes y las Humanidades (FIDAH) i que compta amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Ciutadella en l’organització.

Aquest concurs de la Fundació FIDAH, entitat que presideix des de la seva fundació l’any 2000 la també artista plàstica i gestora cultural Pilar Alonso (que manté forts vincles amb Menorca, on entre d’altres venen organitzant concerts com els de Villa Jardín a Sant Lluís i també concursos instrumentals per a joves intèrprets), està especialment dirigit a estudiants de piano nascuts o residents a Menorca, comptant-se amb dues categories possibles per presentar-s’hi: una per als de 12 a 15 anys (A), i una altra per als de 16 a 18 anys (B).

La presidenta de JJMM ciutadella Pilar Carreras amb el cartell del Festival. Foto Joan Mascaró M.

De temps per apuntar-s’hi hi ha fins al proper 30 d’abril, i es pot fer a través del web www.fundacionfidah.com o del correu electrònic fundacionfidah@hotmail.com. A cadascuna de les dues categories s’hi farà una primera fase eliminatòria (d’un màxim de 5 i 8 minuts perhom de durada, respectivament) i una segona i definitiva final (amb una actuació d’un màxim de 10 minuts cadascun dels considerats finalistes en cada modalitat).

El repertori triat per interpretar, que serà entregat pels concursants al jurat previament, serà diferent en cadascuna de les fases. El premi de la categoria A és de 300 € per a articles musicals i el de la categoria B de 500 €, també per a articles musicals. El jurat estarà presidit pel prestigiós pianista menorquí Ramon Coll i integrat per tres pianistes també de prestigi, a més d’un membre de la Fundació FIDAH.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.