L’emblemàtic ‘Rèquiem’ de Mozart, protagonista dels concerts sacres Una de les obres amb 'pedigree' per la seva espectacular força musical i mística

És un dels concerts ‘grans’ de la Capella i un dels més esperats de l’any, tant pel seu nivell artístic com fins i tot popularment. I és una de les cites inamovibles del calendari de la Setmana Santa a Ciutadella, i a Menorca, des de fa ja uns quants anys, pràcticament des que la Capella Davídica, fundada en 1944 i encara amb la direcció del senyor Biel Salord, l’oferís per primera vegada l’any 1954, llavors amb l’oratori ‘Les set paraules de Crist’ de Theodore Dubois.

Enguany, els concerts sacres de Setmana Santa de la Capella, amb boni bé 90 cantaires i 32 músics a l’escenari, tindran com a protagonista principal l’emblemàtic ‘Rèquiem’ de Mozart, una missa que fou la darrera de les composicions que deixà escrita el prolífic i genial compositor austríac, que es farà completa del tot. Encara que de protagonistes, és clar, n’hi haurà molts més.

Concerts a Ciutadella i Maó, i també a Mallorca

Aquesta Pasqua de 2018, de concerts sacres, amb aquest ‘Rèquiem en re menor K 626’ de Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), en faran ni més ni manco que cinc: tres a Menorca i dos a Mallorca. Els primers s’han fet aquests passats dissabte 24 de març a l’església de la Santa Creu de Palma i el diumenge dia 25 a l’Auditori de Manacor.

Mentre que els que estan per arribar aquests dies són els dos que tindran lloc aquest dissabte 31 de març i diumenge 1 d’abril (dia de Pasqua), a les 19 hores en ambdós casos i a l’antiga església del Socors de Ciutadella; i el d’aquest dilluns 2 d’abril (19 h) al Teatre Principal de Maó, un espai, aquest darrer, que és la primera vegada que acull un dels concerts sacres de Setmana Santa de la Capella (a Maó els venen fent també habitualment, però a altres espais).

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca