Actes 8 Març

Els usos sociosanitaris del Verge del Toro podrien ser realitat en 2020 El Servei de Salut de les Illes Balears ha adjudicat el contracte per redactar el projecte i dirigir les obres de conservació i manteniment

Façana de l’antic hospital Verge del Toro. foto Ajuntament de Maó.

La recuperació de l’antic hospital Verge del Toro de Maó per a usos sociosanitaris comença a fer-se visible i podria ser una realitat en 2020. Un pas endavant important, el primer d’una sèrie de fases per completar, ha estat l’adjudicació per part del Servei de Salut de les Illes Balears del contracte per redactar el projecte i dirigir les obres de conservació i manteniment, que ha de formalitzar-se amb l’arquitecte Joan Enric Vilardell Santacana per un pressupost total, inclòs l’IVA, de 96.590 €.

A partir d’ara s’obre un període de 4 mesos per tal que l’arquitecte tengui enllestit el projecte bàsic i d’execució d’aquestes obres, concretament de la rehabilitació de la façana, les cobertes i l’estructura de l’edifici principal. Serà el mateix Joan Enric Vilardell qui es farà càrrec de la direcció facultativa i de la coordinació de seguretat una volta redactat el projecte i firmada l’acta de replanteig i comencin les obres.

Segons el Servei balear de Salut, aquestes obres formen part de la primera fase (que té un pressupost d’1.712.076,57 €) del pla de recuperació de l’antic hospital per donar-li una segona vida com a centre sociosanitari. I serà en la segona fase quan s’afrontaran les reformes interiors que determini el pla funcional que actualment s’està elaborant. En total, aquest pla de recuperació té un cost de 8,9 milions d’euros i es preveu que es completi en un termini de dos anys, aproximadament, arribant d’aquesta manera al 2020 perquè sigui una realitat.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.