Apropar-se a l’Àfrica a través de la seva música i dels missioners menorquins El proper 12 de maig un centenar de cantaires i músics interpretaran temes corals originaris de l'Àfrica

Moment d’un assaig dels cantaires per al concert. Foto Secretariat Diocesà de Missions a Menorca

Amb la idea de conèixer un poc més de la realitat que es viu a l’Àfrica, més enllà del que surt als grans mitjans (ni que sigui en comptagotes) i de la manera de contar-ho, des del Secretariat Diocesà de Missions a Menorca i amb la direcció de na Corretja Genestar Mesquida, s’està preparant un concert solidari on la música africana en serà plenament protagonista.

A ‘Sons d’Àfrica’, que així es titula el concert, el proper 12 de maig a la Sala Polivalent del Canal Salat de Ciutadella i amb un centenar de cantaires i músics damunt de l’escenari, s’interpretaran al manco catorze temes corals originaris de lÀfrica, majoritariament cantats en xhosa, que és un dels dialectes de la llengua zulú, i que, a la vegada, el zulú, és tan sols un dels més de mil idiomes que es calcula existeixen i es parlen a tot el continent africà.

Una música genuïnament africana

Si bé els cantaires i músics venen assajant pràcticament des del mes de gener, la gestació del concert va començar bastant abans, no només per finalment integrar-se com a activitat totalment oberta a qui hi vulgui assistir i formant part de la Jornada Menorca Missionera d’aquell dia, sinó per la feina de recerca musical que també hi ha al darrere.

La música que s’hi podrà escoltar, totalment genuïna de l’Àfrica, que si més no és un referent important d’altres músiques d’arreu del món, i amb unes cançons poc conegudes per aquí i amb uns ritmes fins i tot innovadors, de la mà de na Corretja Genestar, va ser no només ‘rastrejada’ per trobar-la sinó que també s’ha mirat d’aconseguir-ne la traducció i la seva significació, fins i tot recorrent a fonts històriques per trobar-les-hi el sentit.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

 

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca