La panadera: Evolució d’un plat de cuina antiga i mare de les calderes i calderetes (II) És un dels plats tradicionals de la cuina menorquina, que a Mallorca es coneixen com aguiats o com a greixeres

Seguirem amb els articles referents a les panaderes, un dels plats tradicionals de la cuina menorquina, que a Mallorca es coneixen com aguiats o com a greixeres, i que es poden fer tant de carn, com de peix o sols de vegetals, verdures i llegums, on el protagonista actual és la patata.

Continuant amb la lectura d’Art de la Cuina, de Fra Roger, seguirem amb dues panaderes que ens criden l’atenció, la primera especialment, pels seus ingredients, els crancs d’aigua dolça, que no són propis de la nostra illa, o bé que en el segle XVIII hi hagués aquests cranc a les basses temporals com les de Lluriach, o bé a les albuferes com la d’Es Grao o a la que després es va assecar de La Vall.

Si t’interessa saber més d’aquest article de cuina ho trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris.

Si et vols fer subscriptor a les edicions en paper o digital, ens pots trucar al número de telèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

Amb la teva subscripció dones suport a la premsa local i de proximitat,  a la nostra llengua i a la nostra cultura.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.