La panadera: Plat de cuina antiga i mare de les calderes i calderetes (III) El que es serveixin a taula dins plats on hi ha sopes de pa que s’escaldaran amb els brous, ens recorden els oliaigos d’hivern

Iniciem aquesta tercera part amb les panaderes publicades al “Llibre Tercer: De les col·lacions. De les coses qui se fan amb herbes o de les herbes com se deuen donar en les col·lacions”, on Fra Roger ens dóna les receptes “Un plat de espinacs ab panadera per col·lació” i “Un plat (de) escarxofa ab panadera per col·lació”.

A la primera recepta, el frare franciscà del convent de Ciutadella neteja els espinacs i els escalda. Seguidament torna a fer el sofregit de porros, alls pelats i panses, que hem vist a receptes anteriors on encara no hi ha els ingredients arribats des d’Amèrica..

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.