Les tortugues de terra i els mussols, les espècies silvestres que més han passat pel Centre de Recuperació Fins un total de 954 animals de 73 espècies diferents van passar pel centre

Comptant les tortugues de terra provinents de la captivitat, al llarg de l’any 2017 van ser un total de 954 animals de 73 espècies diferents els que van passat pel Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca que el GOB-Menorca gestiona a la pedrera de l’Alzina del recinte de Líthica al Camí Vell de Ciutadella. En nombres globals, aquesta xifra és lleugerament inferior a la de 2016, en què hi arribaren 1.097 animals però de 66 espècies diferents.

Malgrat açò, si aquests nombres es miren parcialment, es veu que si es descompten les tortugues de terra provinents de la captivitat (en 2017 en van ser 466 i en 2016 en foren 618), la quantitat de d’animals amb necessitat d’assistència veterinària ha anat en augment, que és la tònica dels darrers anys, havent-hi arribat 418 animals de fauna autòctona i 70 d’exòtics amb potencial invasor. Comptant els 418 animals autòctons amb necessitat d’assistència, el percentatge d’alliberaments ha estat del 41,6% (176), sabent, per altra banda, que 150 de les tortugues de terra recollides de la captivitat es van translladar a projectes de reintroducció fora de Menorca.

Era l’any 1987 quan el GOB-Menorca va començar a atendre fauna silvestre accidentada, i l’any 1998 quan es van inaugurar les instal·lacions de l’actual Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca a la pedrera de l’Alzina de Líthica, un centre que dins el protocol d’actuació consensuat amb les administracions per a l’assistència de la fauna és qui assumeix la responsabilitat d’assistir aquest tipus d’animals de manera exclusiva, cosa que es fa bàsicament amb la participació de voluntaris i encara que es compta amb professionals d’aquesta branca i amb un finançament públic sempre insuficient. Responent a una necessitat de la fauna però també de la societat, en tots aquests anys, pel Centre hi han passat 18.929 animals: 13.677 tortugues de terra provinents de la captivitat i 5.252 que han estat atesos pel seu equip de veterinaris i cuidadors.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.