Actes 8 Març

Consell i ajuntaments treballen perquè Menorca compti amb un Pla insular d’Accessibilitat

El Consell Insular de Menorca i els ajuntaments de l’illa treballaran de manera conjunta per tal que Menorca compti el 2019 amb un Pla insular d’Accessibilitat. Rere l’exposició de la consellera de Cooperació Local i Promoció Turístca Maite Salord als representants municipals, així s’ha acordat durant la Comissió de Presidents Corporacions Locals, celebrada a l’Ajuntament de Ciutadella, per tal de complir amb l’aplicació de la Llei 8/2017 d’Accessibilitat Universal.

Donat que cada municipi té l’obligació d’elaborar un Pla d’Accessibilitat, del que es tracta és de sumar esforços per elaborar un Pla insular que, segons ha indicat la consellera Salord, seria idoni per ser finançat per l’Impost de Turisme Sostenible. En aquest sentit, la posada en marxa d’aquesta actuació “faria que Menorca fos pionera en l’elaboració i l’aplicació d’aquest Pla insular d’Accessibilitat, fet que no només milloraria les condicions de la ciutadania sinó que també donaria a l’illa un valor afegit com a destinació turística”, ha afirmat Salord.

La Comissió d’Accessibilitat del Consell Insular de Menorca es va tornar a reunir el passat dia 28 de març per fixar les diferents actuacions que garanteixin l’aplicació d’una llei que obliga a les administracions a assolir un compromís per aconseguir unes poblacions més accessibles. Cal recordar que aquesta comissió, està formada per representants del Consell, ajuntaments, Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca i diferents col·legis professionals, s’ha constituït durant aquest mandat, a iniciativa del departament de Cooperació Local, amb el convenciment que l’accessibilitat és un tema de caràcter transversal que és molt necessari impulsar de forma decidida.

“L’Accessibilitat Universal és transversal i engloba tot el que es troba en el nostre voltant, bé sigui en l’àmbit urbà com de serveis. Per açò, s’ha de tenir en compte que la idea que volem donar de Menorca, com a destinació turístca, sigui la d’una illa accessible per a tots, a nivell d’allotjament, de transport, oci, cultura, natura, etcètera”, ha afegit la consellera.

Les competències del Consell Insular de Menorca vénen determinades en l’article 6.2 de la Llei i són:

a) Establir criteris i mecanismes per garantir l’aplicació coordinada de la normativa d’accessibilitat en tot el territori insular.

b) Dur a terme l’activitat del foment de la matèria d’accessibilitat universal.

c) Controlar el compliment del que estableix aquesta llei, i també dur a terme la funció inspectora i la potestat sancionadora, en l’àmbit de les seves competències.

La web del Consell Insular de Menorca compta amb una secció pròpia amb tota la informació que fa referència a la Comissió d’Accessibilitat; així com de l’aplicació de la Llei 8/2017 d’Accessibilitat Universal de les Illes Balears: http://www.cime.es/Contingut.aspx?IdPub=444870

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.