Posar-se d’acord amb els temes cabdals

El Senat del regne d’Espanya  ha aprovat per unanimitat aquest dimecres la proposta de Més per Menorca, defensada pel senador d’ERC Bernat Picornell, d’augmentar al 75% el descompte per als residents en els vols entre les illes i la península i la seva inclusió a la llei de Règim Especial (REB). També s’estudiarà una Obligació de Servei Públic (OSP) entre Menorca i Barcelona perquè els preus no pugin. Com qualsevol notícia relacionada amb la connectivitat de sa nostra roqueta amb el món (ja sigui interilles o amb la Península), aquesta és de gran interès pels menorquins. I més després que fa uns dies vam saber que l’aerolínia Vueling  ha eliminat el servei d’acompanyament a menors que viatgen tot sols, i açò implica que cap menor de 12 anys pugui desplaçar-se pel seu compte a Barcelona. És cert que l’augment de freqüències i destinacions és un fet destacat, però ara feia estona que no rebíem una bona notícia relacionada amb els vols i la butxaca dels menorquins.

Pel que fa a la notícia que ens ocupa, volem destacar-ne el fet que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre diferents agrupacions polítiques amb una sensibilitat afí. Els menorquinistes no tenen veu directa al Senat – ni al Congrés- però sí que han sabut cercar interlocutors que tenen presència a les Cambres i capacitat de presentar propostes a favor de millorar la qualitat de vida dels illencs. Aquí hem de parlar de la “cultura del pacte”, que fa que s’aconsegueixin millores generals. Aquesta “cultura del pacte” la practiquen uns més que d’altres, i la pregunta és: si al Senat s’ha aprovat per unanimitat aquesta proposta, perquè no s’havia fet abans? Perquè les forces polítiques menorquines (un lloc petit on cal sempre unir sinergies) tenen tants problemes per arribar a acords globals i facilitar-nos la vida als illencs?. En temes cabdals com la sanitat, l’educació i la mobilitat, Menorca hauria de deixar enrere complexes ideològics i fer front comú. Amb la votació d’aquest dimecres en tenim un bon exemple, ara només cal prendre’n nota. La suma d’una predisposició al diàleg i al pacte sempre serà profitosa per tots els menorquins.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *