Aquest cap de setmana arriba la segona edició de la Fira Arrels La fira organitzada pel Consell té la ferma voluntat de reunir el millor de producció artesana i la cuina menorquina

Aquest cap de setmana 14 i 15 d’abril tindrà lloc al Recinte Firal de Maó la segona edició de la fira Arrels organitzada pel Consell de Menorca i que te la ferma voluntat de reunir el millor de la producció artesana i la cuina menorquina. Arrels serà durant dos dies l’àgora de la cuina, amb xefs menorquins i forans explicant productes, tècniques i receptes. Mostrant al món què és la cuina menorquina, quins són els ingredients tradicionals i els nous, el motor de dinamització econòmica que representen i l’atractiu turístic que contenen. I com una salsa, la maonesa, ha esdevingut icona universal.

47 productors

Després de l’èxit de la primera edició aquesta vegada Arrels es presenta com un model de fira pionera de productes agroalimentaris de qualitat on s’hi trobarà una acurada selecció d’expositors, tenint en compte la qualitat del producte i el procés d’elaboració. Aquest punt de trobada permetrà conèixer nous productes i facilitarà les relacions comercials. Un dels objectius principals de la Fira és que sigui una plataforma de promoció per als productes de Menorca. Enguany seran 47 productors en total, davant els 28 de la passada edició. Aquesta edició comptarà també amb la presència de productors i cuiners de Lanzarote com a territori convidat. Aprofitant la coincidència dels 25 anys de la Reserva de la Biosfera de Lanzarote i de la nostra illa. Per això, Reserva de la Biosfera de Menorca participarà a Arrels amb col·laboració amb l’escola d’hostaleria de l’IES Maria Àngels Cardona.

Els espais

Arrels compta amb tres espais destacats d’activitats:

Aula de Cuina on s’hi faran demostracions de cuina en directe de la mà de reconeguts professionals i és d’accés lliure per als visitants de la fira.

Dissabte entre les 11,30h i les 19h participaran els cuiners Víctor Lidón, (Ca na Pilar, es Migjorn) Miquel Sánchez, (Smoix, Ciutadella) Felip Llufriu (Mon, Ciutadella) i Joan Puigpelat (Cafè Marès, Maó) i forans Orlando Ortega (Lilium, Arrecife, Lanzarote) i Gonzalo Calzadilla (Isla de Lobos, Playa Blanca, Lanzarote), Albert Mendiola (Marimorena, Sant Boi de Llobregat, Barcelona) i Emil Samper (Crudito, Madrid). I Diumenge de les 11,30h fins les 18,30h, Begoña Rodrigo (La Salita, València), Andreu Genestra (Andreu Genestra, Capdepera, Mallorca),  Adelf Morales (Topik, Barcelona), Maria José San Román (Monastrell, Alacant) i Paco Pérez (Miramar, Llançà, Girona. Cuiner amb 5 estrelles Michelin). 

Aula de tast que és l’espai reservat per a les activitats dels expositors. Tastos i maridatges dels productes amb distintius de qualitat presents a la fira. Preu: 1€ (les inscripcions es faran a l’entrada del recinte). Al web www.arrels.com s’hi troben totes les activitats programades.

Aula infantil on s’hi faran els tallers de cuina per als més petits (de 5 a 12 anys). Les inscripcions es realitzaran a l’entrada del recinte. Preu: 2€. Al web www.arrels.com s’hi troben totes les activitats programades.

La fira romandrà oberta dissabte de 10 a 21h i diumenge de 10 a 19h i els preus són: Entrada: 3 euros (inclou 3 tiquets de degustació).Tiquets de degustació: 1 euro. Aula de Tast: 1 euro. Aula Infantil: 2 euros.

Dissabte dia 7 es presentà la fira a Ciutadella amb un tast de Bolets de Menorca elaborats pel cuiner Víctor Bayo on els vianants que passejaven per la plaça des Peix van poder tastar tot tipus de bolets acompanyats amb ratjada, verdures i maonesa de safrà o amb pilotes amb salsa d’ametla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.