Més llum per a la gran necròpolis del Canal dels Horts i Pla de Sant Joan Destaca l'extaordinària troballa d'ossos de tres fillets petits acabats de néixer dins d'unes grans peces de ceràmica

El descobriment de dues coves funeràries fins llavors inèdites a l’emblemàtic edifici de s’Albufera des Port de Ciutadella i el seu entorn més immediat està començant a posar un poc més de llum al que es pensa era, a la zona del Canal dels Horts i el Pla de Sant Joan, una gran necròpolis a l’època post-talaiòtica, entre els anys 550 i 123 abans de Crist (fins a l’arribada dels romans).

Dena collar de pasta de vidre del pati de la cova 4. Foto Elena Sintes

Qui fou la directora de les excavacions realitzades a s’Albufera des Port entre finals de 2013 i principis de 2014, l’arqueòloga Elena Sintes Olives (Alaior, 1978), va explicar al Cercle Artístic en quin punt es trobava actualment la feina que s’està fent en aquest tema, que d’aquí a un parell o tres d’anys, sense frisseres, ha de desembocar en l’acabat de l’estudi, la publicació d’un llibre amb els resultats i conclusions, i la producció d’una exposició amb tots els materials recopilats, combinat amb l’obertura de les coves per part de la propietat de s’Albufera perquè puguin ser visitades i explicades en el seu context mentre duri l’exposició.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca