Veronica Matta, i el seu viatge antropològic sobre la joia de la dieta sarda-mediterrània

Amb motiu de la trobada científica i gastronòmica que es celebrarà del 20 al 22 d’Abril a Sardenya, que comptarà amb la participació dels menorquins Bep Al·lès i Pep Pèlfort entrevistam a l’antropòloga Veronica Matta, que acaba de concloure la seva investigació sobre “sa panada”. Ens explica sobre el seu viatge a la recerca dels orígens d’aquest plat sard i mediterrani que té una semblança gairebé idèntic a les nostres formatjades de carn.

Vernoica Matta

 

– Panada on the road- Viatge antropològic sobre la joia de la dieta sarda-mediterrània, una investigació de l’associació cultural Sa Mata. Com se’t va ocórrer la idea d’estudiar la sa panada des d’un punt de vista antropològic?
– Neix, per una banda mitjançant la comparació de la diversitat de les panades sardes i per altra la determinació i voluntat de fer una feina de camp per estudiar les similituds i diferències d’un plat antic i tradicional, en primer lloc des del sud al nord de Sardenya i a continuació, pujar i baixar d’Europa, tot cercant les seves semblances.

– On inicies aquest viatge d’arqueologia gastronòmica?
– El viatge comença necessàriament de Assemini, antiga ciutat de la ceràmica de Sardenya, que ara s’inclou en la Ciutat Metropolitana de Càller, perquè és allà on vaig donar les meves primeres passes amb els meus dos germans, entre els aromes del menjar, la calor de les taules i les tensions de la cuina al restaurant familiar “Sa Panada”; aprenent a menjar primer amb el nas i després amb la boca per a després descobrir que les olors del menjar escalfen l’ànima.

Si t’interessa llegir l’entrevista completa la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *