Necessitem un Eliot Ness
Andreu Genestar

SOMNIS I REALITATS

Necessitem un Eliot Ness

Ciència ficció o veritat.

La corrupció i la lluita de la Justícia contra els polítics lladres ha desbancat ja a l’independentista català com a tema central dels telenotícies i com a gran preocupació dels espanyols,per fer que ens oblidem de la corrupció que viu Espanya que s’està convertint en una menyspreable obsessió que afecta tota la societat, llevat dels polítics, que semblen sentir-se a gust en el fang corrupte. Els escàndols de corrupció s’han convertit en els protagonistes d’Internet, la premsa escrita, els telenotícies i noticiaris de ràdio. La crònica de successos ja ha arrabassat a la política el protagonisme i els ciutadans més que un partit polítics al poder somien amb col·locar a la Moncloa a un Elliot Ness que, com va fer aquell heroi americà que va empresonar a Al Capone, acabi amb les màfies i bandes a Espanya, majorità-riament polítiques, que denigren, saquegen i empobreixen el país. Ness, l’heroi és el que necessitem. La presència de la corrupció en l’agenda nacional és obsessiva en aquests dies, quan els macro judicis dels EROs d’Andalusia, el cas Gürtell i el finançament il·legal del PP a Madrid es celebren de manera simultània. Els mitjans de comunicació martellegen als ciutadans amb notícies i comentaris sobre polítics indesitjables, mafiosos, lladres, saquejadors i pocavergonyes il·legalment enriquits que, després d’haver estat estrelles del poder, admirades per tots i protegides pels seus respectius partits, ara són mequetrefes i despulles que generen repugnància.

El 17 d’octubre de 1931, Eliot Ness, amb el seu petit equip de sis “intocables”, va aconseguir empresonar el mafiós Al Capone, va retornar a la societat nord-americana la sensació de dignitat i es va convertir en l’heroi que va fer que el bé prevalgués sobre el mal. És just el que Espanya necessita: algú que netegi la nació i retorni a la societat la sensació de decència que els polítics espanyols, probablement els pitjors del món desenvolupat, ens han arrabassat, després de dècades desprestigiant Espanya en els fòrums interna-cionals, robant, cobrant impostos abusius, antepo-sant els interessos dels partits al bé comú, endeutant fins a perdre el seny, protegint als corruptes, malgastant, trucant contractes públics, subvencionant als rufians, beneficiant els amics, atipant-se de privilegis immerescuts, podrint la democràcia i assassinant les il·lusions i les esperances de tota la nació.

Abans de acabar aquest fragment,afegiré : Sra. Cifuentes , segur que vostè te raó ? molts de ciutadans esteiem neguitosos per saber com es resoldrà aquest conflicte.
Andreu Genestar Sabater i C.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *