La panadera: Plat de cuina antiga i mare de les calderes i calderetes (IV) En el primer terç del segle XX es publica una de les obres capitals de la gastronomia menorquina “De re cibaria” de Pere Ballester

En el primer terç del segle XX es publica una de les obres capitals de la gastronomia menorquina, “De re cibaria” de Pere Ballester, editat per l’Ateneu Científic i Literari de Maó, que reuneix nombroses receptes de cuina, pastisseria i rebosteria menorquines de la que s’han fet sis edicions fins al nostres dies des de la primera al 1923.

Aquest és el primer llibre imprès del que es té coneixement a Menorca, perquè tant “Cuina de Menorca” com “Manual de la cuynera menorquina” són edicions escrites a mà, per tant estam davant el primer llibre modern, però que encara recull receptes ben antigues. De fet Ballester beu dels dos manuscrits citats, a més d’altres receptaris i llibretes de cuina particulars.

Pel que fa a la panadera, Ballester ens fa una definició de la mateixa ens diu textualment: “La principal diferència entre la caldera i la panadera consisteix que…

Si t’interessa saber més d’aquest article de cuina ho trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris.

Si et vols fer subscriptor a les edicions en paper o digital, ens pots trucar al número de telèfon 971 38 29 20 i t’informarem.

Amb la teva subscripció dones suport a la premsa local i de proximitat,  a la nostra llengua i a la nostra cultura.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.