Marcos Mazzuka: “La malaltia no ens ve donada pel destí” Nascut Itàlia, el metge, pediatra i cirurgià Marcos Mazzuka fa 15 anys que viu a Espanya, els tres darrers a Madrid

Nascut a Roma (Itàlia) l’octubre de 1955, el metge, pediatra i cirurgià Marcos Mazzuka fa 15 anys que viu a Espanya, els tres darrers a Madrid. Allà, juntament amb la seva germana la doctora Rosella Mazzuka, és el director mèdic de la seva pròpia clínica MZK Medical Europe, gestionant també la Unitat de Medicina Regenerativa Celular, una de les seves grans especialitats, de l’Hospital Quirón Palma Planas a Mallorca.

El doctor Marcos Mazzuka, juntament amb el també metge Nicolás Olea (que parlarà sobre ‘Efectes de contaminants mediambientals sobre el creixement i el desenvolupament’, serà un dels ponents de la segona edició del Congrés de Salut Ambiental de Balears que aquest dissabte 21 d’abril (16.30 h, gratuït) organitza l’associació Al Alba a la sala d’actes de l’IES Josep M. Quadrado de Ciutadella. El títol de la ponència de Mazzuka és ‘Com superar els tòxics ambientals?’, parlant, entre d’altres, d’on s’amaguen aquests tòxics, dels perills dels contaminants i, també, de les estratègies per evitar-los i de les teràpies desintoxicants. En aquesta entrevista ens en fa cinc cèntims i ens avança per on anirà la ponència.

De què parlam quan parlam de tòxics ambientals?

Rallam de substàncies químiques amb les quals tots els dies entram en contacte i que progressivament produeixen canvis en les cèl·lules del nostre cos fins a danyar-les per complet si no s’hi posa remei quant abans millor.

Quins serien aquests tòxics?

Bé, a la conferència els detallaré als tòxics, però parlam d’additius alimentaris, pesticides, productes de neteja i d’higiene personal, productes farmacèutics, contaminants ambientals, etc, açò per dir-ne alguns.

No tots es poden detectar a simple vista, idò, perquè per exemple podem veure el fum però no d’altres com els que hi pugui haver a l’aigua que bevem o al sòl que trepitjam o cultivam. On s’amaguen aquests tòxics?

La major part d’aquests tòxics els podem trobar als aliments i productes que he comentat, col·locats per les reaccions químiques de la indústria o per la mà de l’home per augmentar les vendes, com seria el cas dels additius alimentaris.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *