Les pintades de la Naveta es llevaran sense emprar dissolvents tòxics

Encara que es preveu que el procés sigui més llarg i costós del que inicialment s’havia pensat, el sistema de treball que finalment s’emprarà per llevar les pintades vandàliques i tornar la Naveta des Tudons al seu aspecte original garanteix mantenir intacta la superfície de la pedra i, a més, segons que s’ha explicat des del Consell Insular de Menorca, “permet retirar un grafiti sense l’ús de cap dissolvent”. De fet, “cap dels productes que s’empraran finalment en la neteja serà tòxic, tot al contrari, tots són biodegradables”.

Després de les pintades fetes amb ‘spray’ que van afectar bona part de la superfície de la Naveta des Tudons, des del Servei insular de Patrimoni Històric es va encarregar un primer informe preliminar, per tal de poder demanar pressupostos d’eliminació d’aquestes pintades a diferents especialistes. Segons s’ha explicat ara des del Consell Insular de Menorca, els diferents restauradors contactats proposaren mètodes de restauració diversos i, pel fet que no es compta amb cap tècnic especialista en restauració, es va demanar assessorament al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, depenent de la Generalitat.

Analítiques i proves de restauració a la Naveta des Tudons. foto CIM

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.