Ja es poden votar els pressuposts participatius del Consell Cada persona ha de votar 3 projectes d’àmbit insular i 3 projectes d’àmbit municipal perquè el seu vot sigui considerat vàlid

Per primera vegada, el Consell Insular ha destinat 1.000.000€ als pressuposts participatius. L’objectiu dels pressuposts participatius és fomentar la participació ciutadana, dinamitzar i potenciar els òrgans de participació a l’àmbit insular i dels col·lectius organitzats, treballar per una major transparència i eficiència en la gestió de l’Administració local, millorar la comunicació entre ciutadania i Administració insular establint canals de diàleg i espais de proximitat entre els vesins, les associacions, el personal tècnic, els representants polítics i les institucions municipals, promoure la dimensió educadora i social de la participació  ciutadana, i aprofundir en una visió integradora del territori com a entitat única.

Fase de votació

Per a la fase de votació, poden votar totes les persones majors de 16 anys empadronades a l’illa de Menorca. La votació es oberta a tothom que compleixi els requisits i no és necessari haver participat en les altres fases del procés. Cada persona ha de votar 3 projectes d’àmbit insular i 3 projectes d’àmbit municipal perquè el seu vot sigui considerat vàlid. El període de votacions és entre l’1 i el 15 de maig.

Els pressuposts participatius han iniciat la fase final de votacions aquesta setmana. Així ho van anunciar la Vicepresidenta Segona i Consellera de Serveis Generals i Participació Ciutadana, Cristina Gómez, acompanyada pel director insular de Serveis Generals i Participació, Gabriel Pons, i la tècnica de Serveis Generals, Anna Valls.

Després del període de validacions, on 32 de les propostes presentades per part de la ciutadania (municipals i a nivell d’illa)  han resultat finalment vàlides, s’inicia des de l’1 de maig fins al 15 de maig el període de votació ciutadana. Les votacions es podran fer a través del següent enllaç: aquí o presencialment a les seus del Consell Insular i als ajuntaments de cada municipi. La Consellera, Cristina Gómez, ha volgut fer una crida a la ciutadania a participar per decidir amb el seu vot les propostes que considerin més adients per a Menorca. Gómez, ha destacat la importància de la participació de la ciutadania en decisions col·latives com a part de la democràcia participativa. També ha remarcat que «estem satisfets de com ha funcionat fins ara el procés participatiu. S’havia marcat des d’un inici que fos la societat que fes les propostes i les votés, i la resposta ha estat molt positiva.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.