LXXV Aniversari de la Coronació Pontifícia de la Mare de Déu del Toro L'acte de coronació de la Mare de Déu del Toro va tenir lloc el 12 de setembre de 1943, festa del Sant Nom de Maria

La coronació el 1943

L’acte de coronació de la Mare de Déu del Toro va tenir lloc el 12 de setembre de 1943, festa del Sant Nom de Maria. Prèviament, el Bisbe Bartomeu Pascual havia sol·licitat a la Santa Seu la gràcia de la coronació pontifícia de la Patrona de Menorca. En carta pastoral del 24 d’agost de 1943 el bisbe anunciava amb goig aquesta concessió del Papa “reservada a les imatges de la Verge Santíssima que són més insignes per la seva antiguitat, per la fama dels seus prodigis i la devoció constant dels fidels”. Com el Santuari estava en remodelació i donat que hi van acudir nombrosos pelegrins, l’acte va tenir lloc a l’aire lliure, al peu de l’antiga torre. En finalitzar la coronació, la imatge de la Mare de Déu va ser conduïda a l’església a portada per quatre rectors i va ser col·locada en la fornícula del retaule, que havia estat donat per la Diòcesi de Mallorca. A la part inferior del retaule es va posar la següent inscripció: “Coronada, damunt Menorca reinau. 12 de setembre de 1943 “.

Actes al LXXV aniversari

La Diòcesi celebrarà de manera especial el 75 aniversari de la coronació des del mes de maig fins al mes de setembre. Les principals activitats previstes són:

  • Missa d’obertura del 75è. aniversari i benedicció dels termes, presidida pel Sr. Nunci Apostòlic Mons. Renzo Fratini. Diumenge 6 de maig, 11h., al  Santuari de Monte Toro.
  • Celebració de la festa de la Verge del Toro, presidida pel Bisbe diocesà. Dimarts 8 de maig, 20’00 h. Santuari de Monte Toro.
  • Commemoració del 75è.  aniversari de la Coronació Pontifícia de la Mare de Déu del Toro. Dimecres 12 de setembre, 20’00 h. Santuari de Monte Toro.
  • S’organitzaran durant en aquest temps peregrinacions de les diferents parròquies i comunitats cristianes al Santuari.
  • Es realitzaran xerrades de formació al voltant de la Mare de Déu i la seva advocació de Toro.
  • El “Full Dominical” de la Diòcesi dedicarà diversos espais a commemorar aquest esdeveniment, recordant la història d’aquesta advocació i la seva presència en l’art i la literatura de Menorca.

Aquest aniversari és una ocasió per renovar la devoció dels menorquins a la Verge del Toro i per conèixer millor la història i tradicions vinculades a aquest singular santuari marià.

Visita del Nunci apostòlic

DIVENDRES DIA 4 DE MAIG: 

21:00h.

Pujada de torxes des de la parròquia d’Es Mercadal i Vetlla de la Mare de Déu, presidida pel Sr Nunci Apostòlic. Els qui no pugen a peu esperaran als altres amb el res del rosari. Animació musical del cor de St. Antoni Mª  Claret.

13.00h. (La carretera romandrà tancada de les 21:00h fins a les 22:30h.)

Bus Es Mercadal, 20.30h.

Inscripcció Tel. 676139038

DISSABTE DIA 5 DE MAIG:

11.30 h.

Trobada amb els preveres i religiosos de la Diòcesi  al Santuari de la Mare de Déu del Toro: presentació de la realitat diocesana per part del Sr. Bisbe, dels tres arxiprests i de les congregacions religioses.

Celebració eucarística al Santuari

14.00h.

Dinar de germanor.

18.30h.

Inauguració de l’Exposició “El Bisbe Sever i els seu temps” al Saló del Nunci del Seminari Diocesà: Presentació del Sr. Bisbe, explicació per part del Comissari de l’Exposició Sr. Gabriel Julià, presentació del Segell commemoratiu dels 1600 Aniversari de la Carta del Bisbe Sever, intervenció del Sr. Nunci Apostòlic i breu recital de la Capella Davídica.

DIUMENGE DIA 6 DE MAIG: 

11:00h.

Benedicció dels termes i Eucaristia en honor de la Mare de Déu del Toro, patrona de Menorca,  i celebració diocesana de la pasqua del malalt, presidida pel Sr. Nunci Apostòlic. Els Puericantors de la Catedral cantaran  durant la celebració i al final oferiran un recital per a tothom que hi hagi participat i molt especialment pels malats i les seves famílies.

Bus 9.30 des de Maó i Ciutadella

Tornada 13.30h.

Inscripció Bisbat: 971380343

20.30h.

Trobada del Sr. Bisbe i del Col·legi de Consultors amb el Sr. Nunci Apostòlic a Cal Bisbe

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.