Menorca acull el VIII Congrés de la xarxa mundial de Reserves de biosfera i zones costaneres Els dies 25 i 26 de maig se celebraran les Jornades Tècniques per a gestors de reserves

Els dies 22-25 de maig, el Consell Insular de Menorca acollirà el VIII Congrés de la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Costaneres. Aquesta Xarxa es va crear l’any 2009 per la UNESCO, per tal de potenciar la cooperació i el treball en xarxa entre territoris illencs i costaners d’arreu del món, amb l’objectiu de millorar les estratègies de mitigació i adaptació al canvi climàtic i les polítiques de desenvolupament sostenible.

Es tracta d’una xarxa temàtica, que cerca unir esforços entre diferents territoris que comparteixen determinades característiques ambientals i socioeconòmiques i alhora enfronten problemàtiques similars. Les illes i territoris costaners són enclavaments molt sensibles per la seva rica biodiversitat i els seus valors culturals, i són especialment vulnerables a les amenaces del canvi global. Al seu torn, tenen un gran potencial en l’estudi d’aquests canvis i en l’aplicació i l’assaig de polítiques de desenvolupament sostenible.

Aquesta Xarxa, coordinada des del Programa MAB de la UNESCO, té dues secretaries tècniques, una a la Reserva de Biosfera de Jeju (República de Corea), i l’altra a Menorca, per tal de dinamitzar el treball en xarxa i impulsar l’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge mutu.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.