El Servei de Patrimoni Històric del Consell adjudica les feines de restauració a sa Naveta

Fa unes setmanes, sa Naveta des Tudons va patir un acte vandàlic, en forma de pintades fetes amb esprai, que van afectar a bona part de la seva superfície. El Servei de Patrimoni Històric del Consell Insular va encarregar immediatament un primer informe preliminar, per tal de poder demanar pressupostos d’eliminació de les pintades a diferents especialistes.

Els diferents restauradors contactats han proposat mètodes de restauració diversos. Donat que el Servei de Patrimoni del Consell Insular no compta amb cap tècnic especialista en restauració, es va demanar assessorament al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, una institució depenent de la Generalitat de Catalunya. Pere Rovira, tècnic d’aquesta entitat, va recomanar descartar algunes de les propostes metodològiques rebudes, com la projecció d’àrids, ja que podrien deixar marques a les pedres que formen sa Naveta. Per altra banda, va recomanar la realització d’analítiques i proves, abans de seleccionar una proposta concreta.

És per aquest motiu que des del Servei de Patrimoni es va contactar amb Aleix Barberà i Sílvia Marín, conservadors-restauradors especialistes en restauració de pedra, amb àmplia experiència a la península, per tal que fessin les proves i analítiques pertinents i presentessin un informe amb els resultats al Servei de Patrimoni del Consell Insular.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.