La junta central d’usuaris dels aqüífers de Menorca presenta els estatuts que han de regir el seu funcionament

El pròxim divendres 4 de maig se celebrarà la segona assemblea de la Junta Central d’Usuaris d’Aigües de Menorca. Aquesta Junta va néixer amb la finalitat de ser una eina de gestió de l’aigua des del propi territori, capaç de funcionar com a entitat administradora independent i interlocutora directa amb la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern de les Illes Balears.

La principal finalitat de la reunió és la d’exposar els estatuts pels quals s’ha de regir la Junta Central, per a després sotmetre’ls a votació per part de l’assemblea. En aquesta votació podran participar-hi ajuntaments, empreses i particulars que siguin titulars d’almenys una captació, pel que l’assistència a l’assemblea està oberta a tots els usuaris d’aprofitaments d’aigua de Menorca que hi estiguin interessats, independentment de si el seu aprofitament es troba o no inscrit en el Registre d’Aigües de la Direcció General de Recursos Hídrics.

Els estatuts han estat redactats per una comissió que fou nomenada en la primera Assemblea General Constitutiva de la Junta (celebrada el 2017) i que ha estat presidida per l’alcaldessa de Maó. Han format la comissió un total d’11 persones: cinc representants dels usuaris municipals, tres dels usuaris agrícoles, un dels usuaris industrials, un de l’Associació d’Empreses de Tractament i Subministrament d’Aigua de Menorca i un altre de la Comunitat d’usuaris d’aigües depurades procedents de l’Estació Depuradora d’aigües residuals de Sant Lluís. En aquest reglament es recullen els objectius de l’ens, la proporcionalitat de representació a la Junta dels diferents usuaris, els mecanismes de finançament o l’establiment d’un padró general, entre altres aspectes. Tot el procés d’elaboració dels estatuts ha comptat amb l’assessorament tècnic i jurídic d’experts en la matèria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca