Seminari sobre Sistemes Alimentaris Territorialitzats Aquest seminari sorgeix després que Menorca signés el pacte de Milan de Política Alimentària.

El Consell Insular acollirà avui i demà el segon seminari sobre Sistemes Alimentaris Territorialitzats (SAT) que organitza la Fundació Daniel Nina Carasso i ECODES. Durant aquests dos dies, es treballaran sobre tres grans objectius principals com són la resiliència dels projectes, eines de comunicació i incidència política amb l’objectiu de definir quines són les necessitats de cada un dels tres punts i així establir com la Fundació Nina Carasso pot seguir recolzant el projecte.

En aquest seminari hi assistiran representants dels ajuntaments de Vitòria, Valladolid, València, Córdoba, Navas, de les entitats com  la Fundació Entretantos de Saragossa, Observatoria Cultura i territorio de Madrid, Germinando de Madrid, Justícia Alimentària i Menjadors ecològics.

Aquest seminari sorgeix després que Menorca signés el pacte de Milan de Política Alimentària. Menorca va signar el pacte de Milan com a illa sencera i no com a ciutat. Aquest fet va portar un cert debat a dins el mateix acte però per altra banda representa una oportunitat i coherència amb la manera de fer de Menorca.

Cal recordar que, Menorca, com a reserva de biosfera, pot ser un clar exemple de sistema alimentari en el seu conjunt. Un territori amb vocació de laboratori de sostenibilitat i on, com a illa, les limitacions es fan més evidents en relació a la sostenibilitat dels recursos i l’afectació al territori.

Un cop Menorca es va adherir el pacte, l’Agència Menorca Reserva de Biosfera ha fet un diagnòstic i una estratègia sobre les diferents polítiques alimentàries que s’estava fent des de cada departament del Consell i altres administracions per tenir una visió i consciència conjunta al que s’està fent. Aquest diagnòstic es va fer l’any passat i es va finançar amb una ajuda de la Fundació Carasso.

Un cop finalitzat el diagnòstic, s’ha seleccionat Menorca per un segon projecte a dos anys vista amb un pressupost de 50.000€. Aquest projecte consisteix en l’elaboració d’algunes de les accions de l’estratègia alimentària, en concret, elaborar un estudi dels fluxos dels productes alimentaris elaborats a Menorca. Aquest estudi recau en la demanda real de la compra pública de cada producte. També es farà una guia alimentària per a famílies per fomentar l’alimentació sana i sostenible i, al mateix temps, reduir el malbaratament alimentari.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *