Bus Macarella, per anar i venir d’una platja de somni El Consell Insular ha posat a disposició dels ciutadans la web www.mou-tmenorca.com d'informació

El servei públic Bus Macarella s’iniciarà el 14 de maig, però ja es poden obtenir els bitllets a través d’Internet (www.bus2macarella.com). Aquesta iniciativa del Consell Insular de Menorca s’ha dissenyat perquè el creixent interès dels visitants de Menorca per anar a la platja de Macarella ha provocat problemes de circulació importants dins el camí d’accés a l’arenal, especialment en el darrer tram passat el lloc de Torralbet. L’objectiu és reduir la conflictivitat dins el camí d’accés a Macarella i mantenir un bon estat de conservació de la platja, alhora que es garanteix arribar-hi gràcies al fet de poder realitzar les reserves dels bitllets amb antelació. La platja de Macarella se situa dins l’àrea natural d’especial interès de la costa sud de Ciutadella, regulada pel seu pla especial amb l’objectiu de mantenir-ne els valors naturals. Aquest pla especial defineix, entre altres coses, l’amplada que pot tenir el camí i les dimensions del pàrquing. D’aquesta manera, també es podrà regular la pressió humana sobre la platja, element bàsic per aconseguir la conservació dels espais naturals.

Aquest servei no és compatible amb els vehicles privats, perquè el darrer tram del camí d’accés a la platja de Macarella té una amplada reduïda que no permet que hi passin autobusos de forma regular si hi ha trànsit de vehicles particulars. Aquesta circumstància fa que el transport públic a la platja de Macarella hagi de ser substitutiu del transport privat, a diferència dels casos de les platges de Son Saura, Cala en Turqueta i la Vall, on per les característiques del camí el transport públic pot ser complementari del privat.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *