El Govern pagarà el descompte interilles per als vehicles de persones amb discapacitat El Govern de les Illes Balears assumeix el cost d'aquesta bonificació

 

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha anunciat avui, després de la Mesa de Transport Marítim que s’ha celebrat a la Conselleria, que aquest estiu hi haurà un increment de les connexions marítimes i un augment del 35 % de la capacitat  de càrrega de mercaderies en els vaixells que cobreixen les connexions entre Barcelona i Palma i d’un 10%  en les connexions amb València.

L’ increment de capacitat de càrrega suposa una garantia dels subministraments a les Illes Balears durant la temporada alta. Hi haurà també connexions més ràpides i més freqüències.

Durant la reunió de la Mesa, en la que hi prenen part representants institucionals de totes les Illes així com les principals empreses del sector del transport marítim, el conseller també ha explicat que el Govern està ultimant el decret sobre les bonificacions marítimes (per adaptar-les a l’increment del 75% de descompte interilles) i ha avançat que s’inclourà la bonificació per als vehicles de les persones amb discapacitat, amb compliment de la llei d’accessibilitat aprovada pel Parlament de les Illes Balears. El Govern de les Illes Balears assumeix el cost d’aquesta bonificació.

Campanya de control

Igualment, s’ha informat també per part del conseller de l’ inici d’una campanya de control per evitar frau en els descomptes de resident.
Les companyies navilieres exigiran el DNI als passatgers en el moment de l’embarcament i en cas que no hi hagi concordança emetran un informe  dirigit a la Marina Mercant.  El trajecte Eivissa-Formentera és el més utilitzat i el que tindrà un control més estricte.

En aquesta línia,  el conseller ha afirmat que és important el control i ha recordat que el cost del descompte de les bonificacions del descompte de resident en transport marítim és ara d’uns 20 milions d’euros (9 a càrrec de la Comunitat Autònoma, que abona el 25% i 11,5 milions que assumeix l’Estat pel 50%).

Pons també ha destacat que en aquests moments, la Conselleria paga en temps i forma a les companyies l’ import de la bonificació, quan en 2015 hi havia retards de més d’un any.

Finalment, el conseller ha reiterat que hi ha acord entre tots els membres de la Mesa en la necessitat que l’Estat es comprometi en pagar el 75% de descompte de resident en els desplaçaments amb la península, tant en marítim com en aeri. En aquest sentit, ha insistit en la necessitat que s’aprovin les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 perquè això sigui possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.