El viatge del Guernica es mostra a Ciutadella Fins al proper 21 de maig es pot visitar al camió-galeria de l'Obra Social La Caixa situat a la plaça dels Pins

Fins al proper 21 de maig es pot visitar al camió-galeria de l’Obra Social La Caixa situat a la plaça dels Pins de Ciutadella, integrada al programa EduCaixa de Caixa Bank, l’exposició itinerant ‘Picasso. El viatge del Guernica’ i que parla d’aquest emblemàtic quadre de l’artista andalús Pablo Ruiz Picasso (Màlaga 1881-Mogins -França- 1973), considerada una de les obres d’art més destacades i influents del segle XX i que, símbol de la llibertat en contra de les guerres i referent de tota mena de mobilitzacions ciutadanes, ha exercit una fascinació que arriba fins avui dia.

Fruit d’un treball de recerca, l’exposició itinerant va ser creada coincidint amb el 80è aniversari de la creació del quadre, girant al voltant d’un dels aspectes menys coneguts del ‘Guernica’: els seus viatges. Es tracta d’un muntatge audiovisual i documental que ofereix no només el significat d’aquesta obra sinó també una reconstrucció de tot el periple que la peça va conèixer des de la seva gestació arran del bombardeig contra la població de Guernica el 26 d’abril de 1937 com a desencadenant del quadre, en plena Guerra Civil espanyola, fins a la seva instal·lació definitiva al Museu Reina Sofía de Madrid, ja a l’any 1981 amb la democràcia.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca