S’incrementen els expedients sancionadors de peix procedent de pesca furtiva


El Consell Insular de Menorca en col·laboració amb la Guàrdia Civil ha incrementat el nombre d’expedients sancionadors a restaurants i comerços relacionats amb tendència i comercialització de peix de procedència furtiva. Durant l’any 2017 es van tramitar 21 actes d’inspecció relacionats amb la comercialització irregular de peix, alguns dels quals han arribat a sancions de fins a 9.600€.

Recordar que la pesca recreativa és una pràctca cultural estesa a l’illa i que si es compleix la seva regulació, pot ser del tot compatible  amb la conservació dels recursos pesquers. No obstant això, l’ànsia i expectatves d’alguns pescadors d’obtenir uns recursos econòmics extres de forma irregular és el que pot dur a la pràctica abusiva i repercutir en tot el sector pesquer.

El Consell Insular vol recordar que la responsabilitat del comerç il·legal recau tant amb el qui ven com amb el qui compra.

Les organitzacions professionals pesqueres a través de les confraries de pescadors, així com les entitats associatives que representen als sectors recreatius de pesca (Tots pescam) i de pesca submarina (AMESUB), han reiterat en diverses ocasions al Consell Insular que faci esforços per combatre aquestes pràctiques de comerç il·legal, ja que van en perjudici de tot el sector, tant recreatiu com professional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.