Cap a una Acadèmia de Gastronomia de les Illes Balears La iniciativa complementarà la feina que ve fent Fra Roger en la promoció de la cuina menorquina

Els membres de l’Acadèmia de la Cuina i el Vi de Mallorca i de Fra Roger, Gastronomia i Cultura, es van reunir al restaurant Món de Ciutadella per a iniciar els tràmits per a la constitució d’una Acadèmia de Gastronomia de les Illes Balears, on ambdues associacions vetllaran per a la investigació, recuperació i promoció de les receptes antigues de les Balears i també per al consum del producte local i de temporada.

Gabriel Morey i Josep Borràs es van posar un termini de temps per a que les dues entitats aprovin internament aquesta iniciativa, que complementarà per a una banda la feina de recuperació de receptes i donar-lis vida als fogons, tal i com ve fent l’Acadèmia de la Cuina i el Vi de Mallorca des de fa més de 30 anys, amb la publicació d’un llibre de receptes cada 5 anys, amb la feina que ve fent Fra Roger en la promoció de la cuina menorquina i que aquesta arribi a les cartes dels restaurants de l’illa per al seu coneixement, tan per part dels mateixos menorquins i menorquines com dels que visiten l’illa de Menorca.

Com que es tractava d’una trobada gastronòmica es va elegir el Mon Restaurant i Fonda, de Ciutadella, on el seu cuiner Felip Llufriu els hi va preparar un menú de cuina antiga de Menorca i/o basat en el producte local. Receptes antigues adaptades a la nova cuina menorquina.

Llufriu és un dels principals exponents d’aquesta nova cuina menorquina, i abans del seu retorn a Ciutadella, fa quatre anys, va passar més d’una dècada dirigint els fogons dels restaurant Roca Moo de Barcelona, dels germans Roca, on va ser el cuiner més jove de l’Estat en aconseguir una estrella Michellin, que va conservar al llarg de 10 anys.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.