Tria producte local Balear

La ciutadellenca Roser Moll guanya la 10a edició de Ficcions a Menorca

Roser Moll i Mascaró, de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, aquest dimarts ha rebut el primer premi de Menorca en la 10a edició del concurs Ficcions amb la història presentada sota el pseudònim Udol. A l’acte hi van assistir una cinquantena de persones i ha comptà amb la presència de la Directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Marta Fuxà, la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, el conseller de Cultura i Educació del Consell, Miquel Àngel Maria Ballester, i Josep Ritort, Secretari General de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC).

Amb aquest reconeixement, la guanyadora també assistirà al lliurament de premis de Palma de Mallorca, el proper 15 de maig, on opta a ser guardonada amb el Premi a la Millor Història de les Illes Balears a l’entrega. El jurat ha considerat que mereixia la primera posició de Menorca d’entre els 158 participants menorquins d’aquesta edició per ser Un relat madur, sobre la llibertat i la cerca de la felicitat, que aconsegueix atrapar al lector en un joc de paraules constant que demostra la imaginació i l’enginy de l’escriptora”.

El premi a la Segona Millor Història de Menorca s’ha repartit ex aequo entre Teresa Gener, sota el pseudònim Teresa777, de l’escola Salesians Ciutadella – Calós de Ciutadella, que el jurat ha considerat “Una història original, amb un joc de temps molt ben resolt i amb un to de suspens que va evolucionant  amb força a mesura que avança la història. Una descripció molt interessant de les escenes claustrofòbiques i de la ment desconcertada del protagonista”. El segon grup guanyador de l’illa ha estat Germans JE, format per Jordi Mascaró i Enric Morlà de l’IES Josep Miquel Guàrdia d’Alaior amb la història “L’ombra del passat”, atorgat “per la intensitat del seu relat que descriu com un error no reconegut i mantingut en secret durant tota una vida acaba destruint tot allò que s’estima. Un relat de detectius i assassinats on la història central es basa en la vida privada del mateix policia que l’investiga”.

Aquesta 10a edició va tancar el passat 23 de març amb una participació rècord de 3.593 joves d’entre 14 i 18 anys inscrits arreu de les Illes Balears (616 estudiants), País Valencià (553 estudiants) i Catalunya (2.424 estudiants) provinents de 314 centres educatius, xifres que suposen un augment de més d’un 23% de participació. 14 grups de Menorca( de 7 centres educatius) han resultat finalistes, i 35 a les Illes Balears, d’un total de 168 històries que han arribat a la fase final.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.