La vida i cultura del Pakistan, amb burka i sense, contada per l’escriptora Lucía Carro el proper divendres 18 l'escriptora madrilenya oferirà una conferència a la Casa de Cultura

La vida i cultura del Pakistan serà el tema de la conferència que l’escriptora madrilenya Lucía Carro Marina (també doctora en Filologia, professora, traductora, intèrpret, i “antropòloga consort”, com l’agrada també dir-se) oferirà el proper divendres 18 de maig (20.30 h) a la sala d’actes de la Casa de Cultura de Ciutadella, convidada per l’associació alternativa Terra d’Àngels.

La conferència estarà inspirada en el llibre ‘Cartas patanas. Andanzas por Pakistán con burka y sin burka’ escrit per Lucía Carro y editat en 2016 per l’editorial Biblioteca Nueva, un llibre que segueix el fil conductor de les seves pròpies aventures com a esposa del prestigiós antropòleg i etnomusicòleg pakistanès Adam Nayyar (d’aquí allò de “antropòloga consort”), que va morir l’any 2008, ens uns viatges per tot aquell país i que van convertir-se en una autèntica creuada en defensa de la música i dels músics, després d’haver estat proscrits pels fonamentalistes musulmans. El llibre, però, és una mena d’assaig que dona una altra visió del país, més enllà de les tragèdies i dels conflictes polítics dels que relativament més es fan ressò els grans mitjans de comunicació.

El títol de ‘Cartas patanas’, de fet i tal i com es descriu a la seva sinopsis, “evoca el diàleg entre Orient i Occident de les ‘Cartas persas’ de Montesquieu i de les ‘Cartas marruecas’ de Cadalso”, encara que, com a diferències d’aquelles, aquest relat de Lucía Carro “no fingeix l’exotisme ni l’estrangeria sinó que és una crònica fresca, escrita en primera persona, a la vegada que una reflexió des d’una doble perspectiva, occidental i oriental, al voltant d’una realitat que està deixant de ser-ho a principis del segle XXI”.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.