Actes 8 Març

Més per Menorca atribueix la consecució del 75% a la pressió feta pels partits no estatals i la societat civil balear Nel Martí: “Reconeixem l’aportació de l’Estat però la feina no acaba aquí: cal una tarifa màxima, que el descompte s’apliqui també quan hi ha escales, incloure el descompte en el REB i afegir-hi figures com l’OSP Menorca-Barcelona”.

Nel Martí

Més per Menorca valora de forma positiva l’assoliment del descompte del 75% per als residents per als trajectes amb la península i l’atribueix a la feina feta per partits no estatals com Nova Canària, que compta amb un diputat que ha estat clau en les negociacions per a l’aprovació dels pressupostos i que ha pogut fer pressió a Rajoy. Els menorquinistes neguen que sigui un èxit del PP o del PSOE. En aquest sentit, Més per Menorca vol destacar la seva col·laboració amb partits com la mateixa Nova Canària i l’oportunitat que ha suposat tenir-hi contacte, davant la insensibilitat i resistències de l’Estat davant de les necessitats dels illencs.

De la mateixa manera, els menorquinistes creuen que no hauria estat possible extrapolar el descompte per als canaris també als ciutadans de les Balears si la societat civil de les Illes i les seves institucions no haguessin estat constants i perseverants en les seves demandes durant tots aquests anys.

Així mateix, Més per Menorca recorda que ara es materialitza la moció aprovada per unanimitat al Senat -impulsada per Més per Menorca i presentada pel senador d’ERC Bernat Picornell- perquè el Govern espanyol aplicàs el 75% de descompte.

De fet, el Senat també va aprovar estudiar una altra de les mesures complementàries que encara són necessàries per a garantir una bona connectivitat: l’OSP Menorca-Barcelona, una de les fórmules que garanteix que els preus no es disparin. El diputat i coordinador de Més per Menorca, Nel Martí, ho ha explicat així: “Reconeixem l’aportació de l’Estat però la feina no acaba aquí: cal una tarifa màxima, que el descompte s’apliqui també quan hi ha escales, incloure’l al REB i afegir-hi figures com l’OSP Menorca-Barcelona”. Respecte de la tarifa màxima, Martí ha recordat que no només és essencial per als residents sinó també perquè els no-residents no hagin de pagar preus abusius “i es conservi així la competitivitat de Menorca com a destinació turística”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.