Quan el ciutadà en surt beneficiat

Una dita menorquina diu “vesti’m a poc a poc que tenc pressa” i açò és, precisament, el que han fet aquesta setmana el Grup Juaneda, que gestiona la Clínica Juaneda Menorca, i l’Ajuntament de Ciutadella: han començat a programar, a tres anys vista, el que serà la realitat sociosanitària del nostre municipi, per així, a consciencia, tenir en compte totes les necessitats. El contracte de cessió de l’espai que ara ocupa la Clínica Juaneda Menorca signat el 1991 entre els responsables municipals i els del centre privat estipula que a la seva finalització, l’any 2021, no es podrà prorrogar. Així és que, i donada la importància i l’interès de que el Grup Juaneda continuï a Ciutadella, l’entitat privada i l’Ajuntament s’han posat a treballar conjuntament cap a un horitzó satisfactori per a tots. Així el Grup Juaneda es proposà trobar uns terrenys per construir-hi la nova clínica que complissin certes condicions: que fos aprop del nucli urbà, que estigués ben comunicat i que, evidentment, complís amb totes les premises legals pertinents. Finalment el nou centre es construirà al camí de Sa Caleta en un espai d’uns 5.000 metres quadrats.

La finalització del contracte de cessió implica que l’ajuntament recuperarà els 3.200 metres quadrats que actualment ocupa la Clínica Juaneda Menorca. Aquest espai, sense cap dubte anirà destinat a ampliar les instal·lacions del Geriàtric Municipal, reduint la llista d’espera per accedir-hi tant en places de geriatria com de persones amb dependència. Actualment el Geriàtric compta amb 60 places i una llista d’espera de 147 persones. Tot i ser conscients de que aquesta ampliació no farà desaparèixer la llista d’espera, sí que la reduirà considerablement.

Gràcies a l’enteniment entre l’administració pública (des del contracte signat el 1991 fins a dia d’avui) i una empresa privada, Ciutadella s’ha vist beneficiada en l’àmbit sociosanitari; aquest és un bon exemple de gestió de la cosa pública en que el ciutadà hi surt guanyant. Ara, però, l’Ajuntament – el Patronat de l’Hospital – té una oportunitat excel·lent per repensar d’una manera global i integral l’esdevenir de la realitat sociosanitària al nostre municipi on, de cada vegada, la població és més vella. Hi ha temps per fer-ho bé, abans que la urgència no es converteixi en emergència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *