Pagesos i ramaders veuran compensada la insularitat en la PAC Es tracta d'una de les reivindicacions històriques del camp menorquí

Coia Sugrañes

Els pagesos i agricultors de les Illes Balears estan d’enhorabona. Segons ha revelat l’eurodiputada Esther Herranz durant la visita a Menorca, la insularitat serà contemplada un factor corrector en la futura política agrària comuna (PAC).

Encara és aviat per quantificar els efectes directes que suposarà aquesta consideració, ja que en aquests moments s’està negociant els ter-minis de la futura PAC.

El que és segur és que els pagesos i agricultors de les Illes Balears disposaran de nous mecanismes per reduir els desavantatges respecte als productors continentals, el que sens dubte és una “molt bona notícia”, segons l’eurodiputada per les Illes Balears, Rosa Estaràs .

La presidenta del PP de Menorca, Misericòrdia Sugrañes, ha destacat que la importància estratègica del sector primari i que “tota ajuda que reben els nostres pagesos i agricultors per competir en igualtat de condicions és molt benvinguda”. En aquest sentit, ha agraït la feina dels eurodiputats espanyols dins el Grup Parlamentari Popular Europeu (GPPE) perquè aquesta mesura sigui una realitat.

Aquest anunci s’ha produït en el context del desplaçament de deu eurodiputats del Partit Popular durant dijous i divendres per mantenir diferents trobades amb el teixit associatiu i la societat civil en què han exposat les diferents polítiques en les matèries en què és competent la Unió Europa, així com les oportunitats que planteja a Menorca.

Les jornades han estat coordinades des del PP de Menorca a col·laboració amb l’eurodiputada balear, Rosa Estaràs.

Dijous, el Partit Popular de Menorca va celebrar una trobada amb càrrecs públics, militants i simpatitzants obert a tothom i en especial a associacions i professionals.

Es van celebrar dues taules de treball. Sota la coordinació de la senadora Juana Francis Pons Vila, la primera va versar sobre agricultura, pesca, medi ambient, ocupació i innovació. Van intervenir els eurodiputats Esther Herranz, Pilar Ayuso, Gabriel Mato, Verónica Lope i Pilar del Castillo i l’economista i exconseller d’Economia Lluís Ramis d’Ayreflor.

Posteriorment i sota la coordinació de la diputada nacional i presidenta del PP Maó, Àgueda Reynés, en una altra taula es van tractar les polítiques de seguretat, afers exteriors i immigració. Hi intervindran els eurodiputats Agustín Díaz de Mera, Paco Millán i Carlos Iturgáiz.

Divendres es va celebrar un berenar privat amb l’associació Dones en Igualtat de Menorca.

Posteriorment, els eurodiputats van escoltar les reivindicacions de les patronals menorquins (Pime, Caeb i Cambra de Comerç) i van explicar les línies mestres de les futures polítiques de la UE.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.