Actes 8 Març

La presidenta Armengol remarca l’aposta del SOIB per la formació. La presidenta ha explicat que la nàutica és un sector estratègic “de present i de futur, que representa la diversificació econòmica que volem assolir”.

“A Jovent, amb una inversió d’1.300.000 euros del SOIB, s’estan formant 74 persones en reparació i manteniment d’embarcacions. I estan aprenent de la millor forma possible: formant-se i fent feina a empreses del sector amb contractes d’un any. Quan acabin tindran més possibilitats de trobar una feina de qualitat”. La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha fet aquestes declaracions després de visitar les instal·lacions de la Cooperativa Jovent, on s’estan implementant dos programes del SOIB: Formació Dual Nàutica i els Itineraris Integrals d’Inserció.

La presidenta ha explicat que la nàutica és un sector estratègic “de present i de futur, que representa la diversificació econòmica que volem assolir” i que, prop d’una tercera part dels llocs de treball d’aquest sector s’estan cobrint amb professionals de fora. En aquest sentit, ha apuntant que el Govern està fent passes importants per “potenciar el talent del sector” i ha posat d’exemple la Formació Dual Nàutica del SOIB, “un programa iniciat aquesta legislatura”.

D’altra banda, Armengol ha volgut agrair la “magnífica feina de la Cooperativa Jovent: sempre compromesos amb la millora de la cohesió social i implicats amb en la inserció laboral i social de persones vulnerables, ajudant a qui té més dificultats”.

“Hem pogut conèixer de prop els projectes d’inserció al mercat de treball que fa Jovent amb el suport del SOIB i ens hem reunit per veure com podem millorar els programes i ajudar a la cooperativa a seguir impulsant iniciatives que donin oportunitats i ens permetin créixer individualment i col·lectivament”, ha afegit la titular de l’executiu.

SOIB Formació Dual Nàutica

El SOIB ofereix formació dual a sectors estratègics mitjançant contractes per a la formació i l’aprenentatge en activitats econòmiques tradicionals i emergents, entre les quals es troba la nàutica. Els alumnes-treballadors conjuminen formació i experiència professional a una empresa mitjançant un contracte de treball d’entre 9 i 12 mesos i, en acabar, obtenen un certificat de professionalitat.

A Jovent, en els darrers dos anys, 74 persones s’han beneficiat d’aquest programa i s’han format en reparació i manteniment d’embarcacions. El SOIB ha invertit 1.300.000 euros i s’han posat en marxa 5 projectes.

SOIB JOVE Itineraris Integrals d’Inserció

A Jovent també s’estan portant a terme processos d’acompanyament a col·lectius vulnerables en els quals, de forma integral i personalitzada, s’ajuda a joves en risc d’exclusió social, d’entre 16 i 30 anys, a incorporar-se al mercat de treball. Des del 2016 i amb el cofinançament del Fons Social Europeu, el SOIB ha invertit gairebé 1.900.000 euros en accions de formació i orientació professional a la cooperativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.