Actes 8 Març

El Consell convoca els ajuts per fomentar l’ús del català

La convocatòria d’ajuts del Departament de Cultura i Educació per a entitats culturals sense ànim de lucre és una de les línies de subvencions més antigues del Consell. La d’enguany incorpora algunes novetats importants que, segons el conseller Miquel Àngel Maria, «volen eixamplar l’abast d’aquesta convocatòria i distribuir d’una manera més adequada aquestes ajudes, valorant un a un la qualitat i l’interès de cada projecte».

La primera novetat és l’import que el Consell destina a aquesta convocatòria, que passa dels 165.000€ de l’any passat a 200.000€, consolidant la línia ascendent iniciada per l’actual equip de govern.

Amb aquest increment s’espera incrementar el finançament de les activitats de les entitats culturals menorquines, i també —i aquesta és la segona novetat— permetre que les Associacions de Veïns de Menorca puguin rebre ajuda per a la realització d’activitats culturals. En aquest sentit, el conseller Miquel Àngel Maria explica que «fa anys el Consell treia una convocatòria específica de suport a les Associacions de Veïns, però que aquesta va desaparèixer durant el mandat anterior. L’actual equip de govern ha valorat que per evitar la burocràcia de treure noves convocatòries, era més senzill obrir la convocatòria d’ajuts a entitats culturals perquè s’hi puguin presentar les Associacions de Veïns, tot i que les ajudes que rebin només podran ser per a la realització d’activitats de caire cultural».

La tercera novetat, i la més important, és que la convocatòria del Consell deixarà de concedir les ajudes únicament en funció del pressupost presentat. Fins l’any passat, la convocatòria repartia entre tots els projectes un percentatge fix, resultat de dividir l’import de la convocatòria per la suma dels pressuposts de tots els projectes acceptats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.