Més de 25.000 al·legacions contra el projecte de prospeccions en aigües Balears Aliança Mar Blava reitera que el projecte MedSalt-2 no ha de ser autoritzat

Tot i comptar amb un termini de temps significativament menor al legalment establert per la normativa per a la realització del tràmit d’informació pública, la mobilització ciutadana ha aconseguit registrar almenys 25.678 al·legacions individuals en contra del projecte de prospeccions MedSalt-2, promogut per l’Institut Nazionale di Oceanografia i di Geofisica Sperimentale (INOGS) di Trieste a l’àrea marina compresa entre les illes d’Eivissa i Mallorca i al sud-est d’Eivissa i Formentera.

D’aquestes 25.678 al·legacions, 10.425 han estat lliurades en presència d’un notari, a la Casa del Mar d’Eivissa, seu de la Direcció Insular de l’Administració General de l’Estat a Eivissa-Formentera (Subdelegació del Govern), per representants dels grups de voluntaris de Menorca, Mallorca, Formentera i Eivissa que han estat fomentant la participació ciutadana en aquest procediment, així com per membres de l’Aliança Mar Blava i d’Eivissa Diu No i Eivissa Antipetrolífera. Diverses desenes de persones s’han personat a la Casa del Mar per ser testimonis de l’acte de lliurament massiu d’al·legacions.

Altres 14.431 al·legacions, com a mínim, han estat prèviament presentades a través dels registres dels ajuntaments (de les quatre Illes Balears i també de diversos municipis de les províncies d’Alacant, Castelló, València, Barcelona, ​​Cadis …), els quatre Consells insulars i diverses dependències del Govern balear, a més de pel sistema de correu administratiu (en oficines de Correus) o per mitjans electrònics.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *