Actes 8 Març

Pedro Marquès Taltavull, Caixer Pagès de Tramuntana

Quan encara no havia nascut, en 1960-61, va ser el seu avi, en Siscu Marquès de Son Morro, qui va fer de caixer Pagès, essent el conco en Perico i son pare en Sebastià qui van substituir-lo aquells dos anys a la festa. Enguany, amb 51 anys, el caixer Pagès de Tramuntana serà en Pedro Marquès Taltavull (1966), l’amo de Santa Victòria, que, a més, és qui aportarà el be, amb el com què que serà el seu fill Joan s’Homo des Be, un càrrec que dins la família ja van exercir el seu germà Joan (en 1992, s’any de s’aigua) i son pare mateix, que també el dugué un any del bienni 1960-61. De llocs, a més de ses Atalaies de Baix (on va néixer), en Pedro Marquès ha estat a Binisebani, as Pi, a Turdonell de Dalt, a Son Trèmol i, a l’agost farà 13 anys, a Santa Victòria. Està casat amb na Fina Fernández i tenen 4 fills: en Pedro José (1991), en Joan (1994), en David (1997) i n’Anabel (2003).

Quin és el moment que esperau amb més il·lusió en aquest primer any de bienni?

Segurament n’hi haurà molts més, però dos d’aquests moments crec que seran quan me venguin a cercar de casa, que ho veig molt emotiu i és una situació que potser no veuré mai més fora d’aquests dos anys, i quan els de la Junta s’arrepleguin a ca nostra, després de vestir el be en família i per anar a cercar sa Capellana i cap a cas caixer Senyor pel primer toc.

És diferent qualcar com a cavaller, que ho feis des dels 10 anys, que fer-ho de caixer Pagès?

El que no és igual és la responsabilitat, que esper poder complir bé. Hi ha tota una sèrie de ‘maldecaps’ que has de tenir en compte perquè tot surti bé, cosa que, lògicament, com a cavaller no tens, havent d’estar al cas per si passen coses i veure com es poden aclarir.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

2 Comments on “Pedro Marquès Taltavull, Caixer Pagès de Tramuntana”

  1. M’encanta,desde Badalona fill d’un ciutadellenc Mingo Serra,hos desitgo unas bones festes de Sant Joan, m’agradaria tenir un cartell de “Ses Festes”,moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.