Pedro Moll Gelabert, caixer Pagès de Migjorn

Nascut al camp, al lloc de Son Oleo, en Pedro Moll Gelabert (1980) tenia 14 anys quan va sortir per primera vegada com a cavaller, just un any després del bienni 1992-93 en què son pare, Tiago Moll Llufriu, llavors l’amo de Torralbet, va fer també de caixer Pagès. Enguany, en Pedro, i amb l’experiència també d’haver estat caixer Fadrí pagès el bienni 1998-99, és el caixer Pagès de Migjorn, com a l’amo que és del Lloc de Monges Nou. El juliol, de fet, farà 12 anys que hi és allà com a l’amo, just després dels seus pares anar-se’n de Torralbet i uns mesos abans de casar-se amb na Núria Florit Allès, amb qui actualment tenen dos fills: na Clara, de 8 anys, i en Pau, d’un poc més d’any i mig d’edat. La casa d’on s’incorporarà a la qualcada serà al carrer d’Anselm Pujol nombre 37.

Quin és el record més especial que teniu de quan el bienni 1998-99 vau ser caixer Fadrí?

En aquests moments pens en les sortides de ca meva, tant del Dia des Be per anar a cas caixer Pagès com quan el fabioler te ve a cercar per incorporar-te a la qualcada, a la vegada que també en el moment en què abans del primer toc del Dia des Be érem a cas caixer Senyor i me van donar la bandera, quan tot està a punt de començar i és una estona molt tranquil·la i també molt emotiva.

Què us fa més por, per la molta gent, anant dalt cavall: es Pla o ses corregudes de sa Plaça?

Bé, en realitat de por dalt el cavall no en tenc, tret, açò sí, de les carreres dels jocs des Pla, perquè un moment donat encara que no corris hi ha una certa por per tal que tot vagi bé. Però la veritat és que un accident també el pots tenir en un moment en què no hi hagi gent, com jo mateix, que un Dissabte de Sant Joan, en el moment del replec vam patinar a la plaça d’Artrutx i com que el cavall es va fer mal vaig haver de retirar-me. També és ver, però, que tot i que moltes vegades enfocam as Pla, a ses Voltes també hi ha molta gent.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *