Actes 8 Març

Destinen 3,4 milions a la modernització de les estructures digitals i de producció de les indústries Es tracta d’uns ajuts impulsats per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, a través de la Direcció General de Política Industrial

El Consell de Govern ha autoritzat la inversió de 3.470.000 euros per finançar convocatòries adreçades a projectes de modernització de les estructures digitals i de producció de les indústries de les Illes Balears. Concretament, es tracta de dues partides, una per un import d’1.000.000 d’euros per a ajuts destinats a promoure la modernització de l’estructura digital, i una altra per un import de 2.470.000 euros destinada a la modernització de l’estructura productiva de l’activitat d’aquestes empreses.

Es tracta d’uns ajuts impulsats per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, a través de la Direcció General de Política Industrial, en el marc dels programes de millora de la competitivitat i la producció recollits en el Pla d’Indústria de les Illes Balears 2018-2025.

Aquestes subvencions es dirigeixen a micro, petites i mitjanes empreses del sector industrial balear, amb la finalitat que aquests negocis puguin avançar en competitivitat i productivitat, afavorint la innovació i el creixement empresarial. Les convocatòries pretenen contribuir al procés de modernització de la indústria balear tant en els processos productius com en els de gestió, avançar cap a la digitalització de la indústria i superar el salt tecnològic que han d’encarar aquestes empreses. Així, s’espera dotar el territori de capital productiu, elevar el seu nivell de renda i desenvolupar les seves infraestructures industrials, alhora que promoure la inversió empresarial generadora d’ocupació.

Se subvenciona un 50 % dels projectes empresarials, i fins a un límit de 50.000 euros; així mateix, en el cas que s’hagin de contractar empreses de consultoria per desenvolupar aquestes inversions, l’import màxim és del 30 % i fins a 6.000 euros. D’aquesta manera, s’estima que la convocatòria d’enguany generarà una inversió global (pública i privada) de més de 10 milions d’euros, ja que molts projectes superen folgadament les quantitats subvencionables.

Ajuts a la modernització de l’estructura digital de l’activitat industrial
La convocatòria per promoure inversions adreçades a modernitzar l’estructura digital de l’activitat industrial està destinada a promoure la implantació de la digitalització i el conjunt de tècniques i equips informàtics que permeten comunicar-se a distància per via electrònica (tècniques d’informació i comunicació TIC) d’empreses industrials en l’àmbit de les Illes Balears.

Aquesta convocatòria, que la Direcció General de Política Industrial realitza per primera vegada, permetrà l’adquisició d’actius materials i immaterials (com per exemple, adquisició de TICs o de programari) associats al procés industrial que hauran de ser utilitzats o entrar en funcionament per primera vegada.

Ajuts a la modernització de l’estructura productiva de l’activitat industrial
Pel que fa a la convocatòria d’ajuts a la modernització de l’estructura productiva de l’activitat industrial, s’adrecen a la promoció del teixit industrial, al foment de la modernització dels sistemes de gestió i sistemes productius, així com a la millora del teixit productiu i el posicionament estratègic de la indústria de les Illes Balears, també mitjançant l’adquisició d’actius materials i immaterials (com per exemple, eines de disseny i innovació, de producció, i de logística i emmagatzematge), posats en marxa per primera vegada.

Un increment del 166 % d’inversió
Aquesta és la segona convocatòria d’ajuts per al sector industrial que ha impulsat el Govern. La convocatòria de 2018 ha experimentat un increment del 166 % respecte a l’any passat, gràcies en part a la nova línia per a digitalització i a un augment en les inversions per a modernització.

La convocatòria d’ajuts de 2017 va ser per un import d’1,3 milions d’euros, que va originar una inversió global (pública i privada) de 5,8 milions d’euros i va permetre desenvolupar un total de 82 projectes de modernització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.