Menorca ja compta amb un Parc Infantil de Trànsit (PIT), a disposició de totes les policies locals de l’illa per fer classes d’educació viària. El PIT de Menorca pertany a l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB) i s’ha estrenat al CEIP Mare de Déu de Toro a Es Mercadal.

Els agents de Policia Local dels municipis de Menorca que es dediquen a realitzar formació en matèria d’educació viària, compten a partir d’ahir amb un nou material de suport que ha estat aportat per l’ISPIB. Un Parc Infantil de Trànsit, desmuntable i transportable, que permet reproduir senyalitzacions verticals, horitzontals i semafòriques com les de les vies públiques reals.

L’estrena d’aquest material ha tingut lloc al Centre d’educació infantil i primària Verge de Toro a Es Mercadal, i ha comptat amb la presència del batle de la localitat, Francesc Ametller, caps de Policia Local de diverses poblacions de Menorca, agents del programa Policia Tutor i responsables d’educació viària, i tècnics de la Direcció General d’Emergències i Interior del Govern.

Els primers joves que han circulat pels vials creats i senyalitzats amb el PIT de Menorca han estat els del mateix centre d’Es Mercadal, i els del centre educatiu de Fornells. El PIT compta amb senyalització vertical diversa, com semàfors, senyals de perill, d’aturada, de prohibició, d’obligació i d’informació, canaletes de PVC, cons i passos de vianants. Uns reproducció a escala de les mateixes senyals que estan instal·lades als carrers i les places de les nostres localitats, amb l’objectiu que els infants puguin conèixer el seu significat, i la necessitat de respectar-les.

Amb aquest material els responsables de l’ISPIB esperen que es puguin ampliar les accions formatives en matèria d’educació viària que es podran impartir a Menorca, especialment als centres educatius, en el que queda d’aquest curs escolar, i sobretot a partir del següent. Segons la recentment presentada Memòria del programa Policia Tutor pe curs 2016-2017, a Menorca es van impartir diverses accions formatives d’educació viària a un total de 855 alumnes de 3 municipis, amb circuits per bicicletes, xerrades sobre els senyals de tràfic, l’ús del casc protector o de normativa viària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.