Roser Moll guanya el premi a la Millor Història de les Illes Balears en la 10a edició de Ficcions 616 estudiants de les Illes Balears s'han presentat enguany al concurs

Roser Moll Mascaró, de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella obtingué el passat dijous dia 17 el Premi a la Millor Història de les Illes Balears de la desena edició del concurs literari Ficcions, al qual ha participat sota el pseudònim Udol. Ha rebut el guardó en un lliurament on també s’ha atorgat el Premi a la Millor Història de Mallorca al grup format per Candela Almonacid i Laborda i Maria Blanes i Pérez, de l’IES Joan Maria Thomàs de Palma amb el relat “Aroma d’amnèsia”. A l’acte hi assistiren una cinquantena de persones, i comptà amb la presència de la consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur,  la Directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Marta Fuxà, la directora de comunicació d’Endesa a les Illes Balears, Magdalena Frau i Rotger, i Josep Ritort, Secretari General de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC).

El lliurament de premis a Mallorca es celebrà al Pati Ca n’Oleo de Palma, i fou la tercera entrega a les Illes Balears després de Menorca i Eivissa. Els grups guardonats amb els primers premis d’aquestes dues illes competien amb les guanyadores mallorquines pel premi a la Millor Història d’Illes Balears, premiada amb un iPad, que finalment s’ha endut la ciutadellenca Roser Moll pel seu relat, que el jurat ha considerat “Un relat madur, sobre la llibertat i la cerca de la felicitat, que aconsegueix atrapar al lector en un joc de paraules constant que demostra la imaginació i l’enginy de l’escriptora”. Amb aquest guardó, la guanyadora assistirà a la final del concurs a Catalunya, on optarà al Primer Premi o al Segon Premi del concurs.

També es lliurà el diploma de finalista de Millor Professor de les Illes Balears a Maria Antònia Alzamora Binimelis de l’IES Porreres de Porreres i a Margalida Monserrat de l’IES Guillem Cifre de Colonya de Pollença. La guanyadora del premi Millor Professora de les Illes Balears el va rebre Nativitat Mir Pons de l’IES Josep Miquel Guàrdia d’Alaior, que es va endur un SmartBox de dues nits d’hotel amb sopar inclòs.

616 estudiants de les Illes Balears s’han presentat enguany al concurs, pertanyents a 41 centres educatius diferents. A més, aquesta 10a edició del concurs Ficcions va tancar el passat 23 de març amb una participació rècord de 3.593 joves d’entre 14 i 18 anys inscrits arreu de les Illes Balears (616 estudiants), País Valencià (553 estudiants) i Catalunya (2.424 estudiants) provinents de 314 centres educatius, xifres que suposen un augment de més d’un 23% de participació. El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la desena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. L’AMIC representa a més de tres-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori entre els que s’inclou el setmanari El Iris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.