Autocares Torres, una empresa familiar de 72 anys i pionera del transport turístic Miquel Torres Allés, nascut a Ciutadella en 1923 va iniciar-se en els automòbils reparant Motors i també conduit i traient-se el carnet de xofer

Pionera del transport turístic a Menorca, l’empresa ciutadellenca coneguda popularment com a Autocares Torres, que duu ja 72 anys d’existència i va ja per la tercera generació, deu ser segurament, si més no, una de les empreses menorquines on hi fan feina més membres d’una mateixa família. Perquè de les més de 100 persones que actualment treballen al grup, n’hi ha fins a 20 que tenen lligams directes amb el fundador, cosa impensable quan l’any 1946 en Miquel Torres Allès obria el seu primer taller de mecànica al carrer de Pere Martorell.

En Miquel Torres i n’Esperança Fedelich amb els seus 6 fills. Foto Arxiu familiar Autocares Torres

Va ser a la mili, a principis de la dècada de 1940 a Palma, que en Miquel Torres Allès, nascut a Ciutadella l’agost de 1923 i que ara fa just sis anys que va morir, va iniciar-se en el tema dels automòbils, reparant motors i també conduint i traient-se el carnet de xofer. Bé li devia anar l’ofici que en acabar el servei militar, a través d’un capità anomenat Carmelo, va engrescar-se a fer feina un parell d’anys a un taller de Barcelona, on va acabar d’estudiar i d’aprendre totes aquelles nocions de mecànica, retornant a Ciutadella i començant a treballar al taller mecànic de cotxes de Julián Coll.

Però va ser relativament prest després de la seva tornada a Menorca que en Miquel Torres Allès es va posar ja pel seu compte, obrint l’any 1946 el seu propi taller mecànic al carrer de Pere Martorell de Ciutadella, a la part de quasi tocant la plaça de l’Hospital. Si bé la part principal, i més amb el temps, era la de mecànic de cotxes, al taller ja s’hi començaven a reparar motors de barques i, també, feia feina desplaçant-se als llocs per instal·lar motors d’aigua per poder regar, a la vegada que, malgrat les dificultats i penúries econòmiques i escassesa de materials i de recursos, anà ampliant el negoci amb la venda de cotxes emprats i nous, així com entrant en el sector de les motos, tractors, camions i autobusos.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.