Botijo Rojo, IPG Valdejalón de Bodegas Frontonio

VINOTECA VINUM MENORCA
Carrer Mariners i Pescadors, 4, del Polígon de Ciutadella,
TLF: 971 48 06 43.

 

Aquesta setmana sortejam un altre vi jove molt especial, “El Botijo Rojo” monovarietal garnatxa 100% de la IPG Valdejalón, elaborat per Bodegas Frontonio a la localitat d’Èpila. Té 90 punts de la Guia Parker.

“El Botijo” és una producció limitada, el que se’n diu un microvi, elaborat a un garatge de Valldejalón (Saragossa) on Fernando Mora MW, Francisco Latasa i Mário López fan vins discretament. El nom el pren de l’antiga peça de fang, el càntir, que s’emprava fins no fa gaires dècades per a refredar l’aigua, i que s’adaptava perfectament al clima sec i Mediterràni, i que encara és emprat per a molts de viticultors.

Nota de cata

  • Aspecte: Atractiu vermell granatós, a cirera picota
  • Nas: Aromes intensos cireres, mores, pebre bo amb un rerefons especiat.
  • Boca: Intens, fresc i amb molta fruita. Tanins ben equilibrats i mineralitat intesan

Maridatge

És un vi ideal per a beure’l fresc, per tal que poguem gaudir de la seva joventut i els aromes de fruita de la garnatxa.

En anirà bé per acompanyar taules de formatges intensos, com també plats tradicionals de la cuina menorquina com un conill amb pebres o amb cebes; una panadera de be; llengua amb fesols o plats de triperia com un fetge o uns ronyons amb salsa, a més dels plats de panxa.

És un vi afruitat que ens pot acompanyar, si el servim fresc, plats de peix blau i de marisc a la planxa com per exemple uns molls torrats, unes gambes vermelles a la graella o bé qualsevol peix al forn amb patates, el que se’n diu a la menorquina. També és l’acompanyant ideal, si ens agraden els negres golosos amb uns calamars plens al forn.

El guanyador del sorteig d’aquesta setmana ha estat el periodista i col·laborador habitual del Setmanari El Iris, Llorenç Allès Camps, que gaudirà d’aquest gran vi d’autor de les Bodegues Frontonio, el negre de moda d’aquest estiu i que de segurs el sorprendrà.

Si voleu saber més o comprar aquest vi especial i de producció limitada de 22.000 botelles el podeu comprar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *