La consciència en la nostra vida Indagació de les fortaleses, debilitats, ambicions i necessitats

El Ioga de la consciència meditativa o el Ioga del coneixement-saviesa ens emplaça a un procés d’indagació d’un mateix, creant una ment ferma i concentrada. Aquest no fa referència a un coneixement intel·lectual o de la raó, com diu Woody Allen “Els intel·lectuals poden ser absolutament brillants, sense tenir la menor idea del què està succeint”. La pràctica espiritual del “coneixement i saviesa” ens apropa a la nostra naturalesa interior i ens dóna llum a les nostres facultats internes, intuïtives…És un Ioga de la meditació en el qual l’actitud és la d’una profunda indagació sobre un mateix, on ens fem conscients de les nostres habilitats, debilitats, fortaleses, necessitats i facultats.

El coneixement que busquem en el camí del Ioga del coneixement-saviesa, no és un coneixement intel·lectual o racional, com el nom podria semblar, sinó que és la saviesa, aquell coneixement intuïtiu de la nostra verdadera naturalesa, el procés de la consciència meditativa ens apropa a la nostra naturalesa interior. És doncs, un procés d’indagació que pot apropar-nos a un resultat d’autoconeixement, intuïtiu de la naturalesa interior i d’una consciència extensa de la visió global de la vida, del món, del cosmos.

Però per on començar aquest camí del Ioga del coneixement, de la saviesa?

No acceptar i la no creença

El punt de partida és no creure en res i no acceptar res (a cegues), perquè allò que acceptem i creiem (sense experiènciar-ho un mateix) resulta amb freqüència erroni i no està basat en fets. Clar és que hem d’emprar “el sentit comú”.

El concepte de no acceptació o no creença no és per prendre-ho en el context de la nostra vida diària. Hi ha coses que hem d’emprar el sentit comú i prendre consciència del fet que hi ha hagut altres persones que les han experimentat i que existeix una base científica per elles, encara que no hagi tingut l’experiència personal en ella mateixa. Aquest aspecte del Ioga es relaciona amb la dimensió en el qual els conceptes són més abstractes i en l’àrea del cervell dret, més especulatius i que investiguen, que és l’objectiu d’aquest camí del Ioga.

(L’hemisferi dret actua o fa referència al camp de la percepció i conceptes amplis, en parlarem més endavant dels dos hemisferis cerebrals).

Mariona GirijA

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *