Pedra Viva s’amplia amb una mostra escènica de Menorca i amb tallers en viu El festival Enguany s'amplia la proposta i a la seva habitual programació del dimecres s'hi afegeix una mostra escènica menorquina

El festival Pedra Viva, que ompl els fosquets d’estiu a Líthica des de l’any 2012, amplia enguany la seva proposta i a la seva habitual programació dels dimecres s’hi afegeix una mostra escènica menorquina en uns intensius tres dies d’agost i uns quants tallers en viu aprofitant la presència d’alguns dels artistes més coneguts programats a l’esdeveniment. Així, a les 10 actuacions del festival Pedra Viva dels dimecres d’entre el 4 de juliol i el 5 de setembre s’hi sumaran també les 9 programades a la secció Pedra en Viu com a mostra per donar visibilitat als projectes gestats a l’illa (els dies 17, 18 i 19 d’agost), i almanco 3 tallers en viu en altres tres dimecres de juliol.

Sempre a les pedreres de s’Hostal que gestiona la Fundació Líthica al Camí Vell km 1 de Ciutadella, i a les 20 h (excepte una de les actuacions) dels 10 dimecres que van del 4 de juliol al 5 de setembre, la programació del festival Pedra Viva començarà, el 4 de juliol, amb el concert amb instruments peculiars que oferiran Thomas Bloch amb l’armònica de vidre i Pauline Haas amb l’arpa. Continuant l’11 de juliol amb el teatre contemporani que tindrà per protagonista a la reconeguda actriu Carme Sansa, entre d’altres Creu de Sant Jordi 2004 i Premi Nacional de Teatre 2012 concedit per la Generalitat de Catalunya, que posarà en escena el text del dramaturg iranià Nassim Soleimanpour: ‘White rabbit red rabbit’, una obra interpretada també a altres països del món i que, de la manera que es duu a l’escenari, està considerada una nova manera de veure i viure el teatre.

Integrants de l’orquestra de percussió ibèrica Coetus. Foto Coetus

El 18 de juliol arribarà la dansa contemporània de la companyia guipuscoana Kukai Dantza amb el seu ‘Gelajauziak’, coreografia de Cesc Gelabert i on es revisen alguns conceptes de la dansa tradicional, mare de totes les danses, per dur-la a una renovada visió. Mentre que el 25 de juliol, qui pujarà a l’escenari del Pedra Viva serà l’orquestra de perscussió ibèrica Coetus, que dona una segona vida als sons tradicionals del folk ibèric i que presenta el seu nou disc ‘De banda a banda’.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.