Joan Marquès Fernàndez, s’Homo des Be

Aquest any 2018 s’Homo des Be serà en Joan Marquès Fernàndez (1994), que ara té 24 anys i és el fill segon del caixer Pagès de Tramuntana, en Pedro Marquès, i na Fina Fernàndez, de Santa Victòria. En Joan va néixer al lloc des Pi des Mercadal i des de llavors, amb la seva família, ha fet vida al camp, també a Turdonell de Dalt, a Son Trèmol i a Santa Victòria, treballant actualment de l’amo al lloc d’Alcaidús (Alaior), on viu amb la seva parella na Marta Camps. De fet, aquest Sant Joan farà 1 any que és l’amo d’Alcaidús. Enguany també sortirà a la qualcada (la primera vegada tenia 11 anys) i durant les tres tandes, amb els cavalls Carri (2 anys), Aragón (9 anys) i Àgil (8 anys). En la seva funció d’Homo des Be qui l’ajudarà per carregar i descarregar l’anyell serà el seu germá major, en Pedro José, de 27 anys i missatge d’Alcaidusset (Alaior).

Què fa per entrenar un qui ha de ser Homo des Be? Fa estona que heu començat?

Comences a poc a poc a anar descalç, i de cada vegada més, i a estones carregant el be, també de cada vegada més temps. En aquest sentit, com més call tenguis millor. De començar vam començar a principis d’abril i ho farem fins quasi bé el dia abans des Be.

I la feina d’un descarregador, que en aquest cas és el teu germà major, és important? També s’entrena?

Sí, i tant, perquè també té el seu paper i com més avinguts anem serà millor per tots dos, perquè un tot sol no podria, almanco segur que passaria més pena. La feina seva és sobretot carregar i descarregar quan partim i aturam, però també és fer un poc de vigilant per estar al cas i no passin coses com que, per exemple, el be no me feri amb les banyes quan anam caminant.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.