“El pitjor moment de Sant Joan és el dia 25, perquè ja ha acabat tot” Marc Coll, guanyador del concurs de cartells de Sant Joan 2018

Estudiant de tercer curs de Belles Arts a la Universitat de Barcelona, especialitzat més en pintura i tot i que també l’agraden altres modalitats artístiques, Marc Coll Moll (Ciutadella, 1997), que ara té 21 anys, és el guanyador d’enguany del concurs d’imatge de les festes de Sant Joan que convoca l’Ajuntament de Ciutadella. Era la quarta vegada consecutiva que s’hi presentava i ha estat aquesta la ‘bona’, amb una evocadora pintura amb el lema ‘De camí’ i amb la gent ‘de peu’ i els que van dalt cavall com a màxims protagonistes.

El lema és ‘De camí’, però de camí cap a on?… o a què es refereix el lema?

Bé, en realitat el lema no era per res predeterminat, va ser més perquè havíem de posar un títol, i va sortir aquest, espontàniament. De camí cap a on? Si ho he de dir diria que de camí cap a unes festes que hem de fer de cada vegada millors, que hem de cuidar perquè si no se’ns aniran de les mans i no seran el que eren.

Quina és la idea principal que vols transmetre amb la imatge del cartell?

Ho veig com una síntesi, l’essència i resum del que és la festa, amb la gent que va a peu i els que van dalt el cavall com a protagonistes, i que, a més, són elements que van de la mà un de l’altre i no poden anar separats. I són allà tot sols, en solitari, fent contrast amb la molta gent que hi ha ara.

En certa manera crec que la imatge també te recorda a algunes fotos antigues, no?

Sí, de fet, per inspirar-me per fer el dibuix vaig agafar part de fotos antigues i de postals, per exemple, bé, antigues i altres de no tant antigues, dels anys 70, quan a les festes començava a venir més gent. Aquesta amb tant poca gent és una època que els de la meva edat no hem viscut, perquè noltros ja hem vist un Sant Joan carregat de gent, i quan veig fotos antigues me sorprenen aquelles imatges i, de fet, m’agradaria haver-ho viscut. Tot i açò, no vol dir, ni molt manco, que m’estigui queixant ni que ara no m’agrada.

Si t’interessa saber més d’aquesta notícia la trobaràs a l’edició en paper del Setmanari El Iris. Si et vols fer subscriptor, ens pots trucar al número de tèlèfon 971 38 29 20 i t’informarem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.